1

Feest in Artis!

Artis blaast 175 kaarsjes uit

175 jaar Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 28 januari 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het hele jaar 2013 is het één groot feest in de Amsterdamse dierentuin Artis. Artis bestaat namelijk 175 jaar, dus tijd voor taart, slingers en cadeaus. In het jubileumjaar gaat iedereen terug in de tijd, met herinneringen en een speciale Jubileumroute. Wie viert het feestje mee?

Het verhaal van dierentuin Artis begon in 1838. Het doel van de oprichters was om de natuur dichter bij de burgers te brengen. In de groenste buitenwijk van Amsterdam kochten zij een stuk grond en maakte daar een mooie tuin van. De eerste dieren waren apen, herten, papegaaien, een Surinaamse boskat en een panter. Een jaar later kwamen daar een gestreepte hyena, een Indische olifant en een boa constrictor bij. Nu is Artis uitgegroeid tot een enorme dierentuin, die vorig jaar wel 1,261 miljoen bezoekers trok!

175 jaar

Inmiddels bestaat Artis 175 jaar en zijn er maar weinig mensen in Nederland, die niets met de dierentuin hebben. Alle mooie herinneringen wil de dierentuin bewaren. Dus graaf diep in je geheugen en deel je herinnering via artis.nl/mensentuin.

Speciaal voor het feestjaar kun je de Jubileumroute door de dierentuin lopen. De route gaat langs twaalf kijkplekken, waar oude filmpjes te zien zijn. Zo kom je erachter hoe de dieren in het verleden werden verzorgd, hoe de eerste dierverblijven eruit zagen en voor welke kunstenaars Artis een inspiratiebron was.

De eerste dieren waren een Surinaamse boskat en een panter

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 28 januari 2013 - 728

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...