1

Wat betekent de spijkerbroek voor Jan Taminiau?

Aan de slag met een spijkerbroek in de voorjaarsvakantie

Centraal Museum Nieuws door

archief oud artikel 23 februari 2013 Cultuur Utrecht, Utrecht Kom in dit laatste weekend van de voorjaarsvakantie naar het Centraal Museum in Utrecht. Daar ga je zaterdag aan de slag met je oude spijkerbroek en ontmoet je zondag de bekende ontwerper Jan Taminiau. Iedereen loopt stijlvol de deur weer uit!

In het Centraal Museum draait het al een tijdje om de spijkerbroek. De tentoonstelling Blue Jeans maakt van het kledingstuk een echt kunstwerk. Zaterdag organiseert het museum een leuke workshop bij de tentoonstelling. Neem een oude spijkerbroek mee en maak hiervan een stijlvol kraagje. Leuk bij een blouse, of een simpel hemdje.

Jan Taminiau

Zondagmiddag gaat museumdirecteur Edwin Jacobs in gesprek met ontwerper Jan Taminiau, de trots van alle Nederlandse modeliefhebbers. In 2007 was hij de enige Nederlandse ontwerper met een show tijdens de internationale Coutureweek in Parijs. Prinses Máxima liep in een creatie van Taminiau en ook Lady Gaga is gespot in een jurk van zijn hand. Jacobs vraagt de ontwerper het hemd van het lijf over bijvoorbeeld de perfecte pasvorm van een spijkerbroek.

Spijkerbroek

De spijkerbroek is een kledingstuk, waar bijvoorbeeld Yves Saint Lauren van droomt: "Ik wou dat ik de spijkerbroek had uitgevonden: het meest spectaculaire, meest praktische en het meest nonchalante kledingstuk dat er is. Het heeft de sexappeal, eenvoud, bescheidenheid en expressie die ik in al mijn ontwerpen zoek." De tentoonstelling Blue Jeans is een oude aan dit mode-kunstwerk.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 februari 2013 - 395