1

Kijkje in het leven van Siebelink

Boekenweek 2013

Wat te doen vandaag? Nieuws door

archief oud artikel 18 maart 2013 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De Boekenweek 2013 is dit weekend begonnen! Nog tot en met aankomende zondag draait het in de bibliotheek, het museum, en het theater om het geschreven woord. Doe ook mee met de talloze leuke activiteiten die door het hele land op de planning staan. Het thema van dit jaar is ''Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden'. Koop het boekenweekgeschenk of ga mee met een rondleiding!

Het thema van de Boekenweek 2013 'Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden'. Het gaat over de mooie 'gouden' tijden van onze geschiedenis, maar ook over de donkere kant. Het Boekenweekgeschenk is De Verrekijker, geschreven door Kees van Kooten. Het verhaal gaat over de verrekijker van zijn vader en de geschiedenis achter het voorwerp. Met dit boek kun je zondag 24 maart 2013 gratis reizen met de trein.

Jan Siebelink

Er is nog veel meer te doen rondom de Boekenweek. Het Letterkundig Museum in Den Haag viert dit jaar de Boekenweek met Jan Siebelink. Tot en met 24 maart 2013 kun je gratis mee met een Siebelink-rondleiding door het museum. Samen met een museumgids neem je een kijkje in de tentoonstelling Jan Siebelink. Het wonder dat mij is geschied. Er zijn anekdotes te zien, foto's, kunstwerken en brieven van Siebelink. Zo ontdek je het verhaal achter de schrijver van de bestseller Knielen op een bed violen.

Letterkundig Museum

Alle hoogtepunten uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis zijn in het Letterkundig Museum te bewonderen. In de Nationale Schrijversgalerij is plaats voor schrijvers als Annie M.G. Smidt, Jan Wolkers, Erasmus en Marten Toonder.

Er zijn anekdotes te zien, foto's, kunstwerken en brieven van Siebelink

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 18 maart 2013 - 156