Dagje uit dit weekend!

De leukste tips voor het weekend

Weekend! Nieuws door

archief oud artikel 24 april 2013 Cultuur Het is weer weekend! Niet zo zonnig als afgelopen dagen, maar toch lekker genoeg voor een leuk uitstapje. Bezoek het vernieuwde Dolfinarium, ga gratis naar de Apenheul of dwaal door prachtige Amsterdamse tuinen vol tulpen. Fijn weekend!

Roodharigen gratis naar Apenheul

Na het overlijden van orang-oetan Karl, is er een nieuwe koning in de Apenheul: Amos! Deze roodharige puber is een stoere kerel geworden mét een rode baard. Om dit te vieren is het aanstaande zaterdag in het dierenpark Roodharigendag. Iedereen met rood haar, of een rode baard, mag dan gratis naar binnen. Het perfecte moment om het vernieuwde gebied van de orang-oetans te bewonderen. Je kunt dichterbij dan ooit bij de enorme apen komen. Voor kinderen zijn er speeltoestellen en spannende paadjes.

Geopend tot en met 27 oktober, dagelijks van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 19,50 euro voor volwassenen en 17,50 euro voor kinderen.

Dolfinarium weer open!

Na zes maanden verbouwen is het Dolfinarium er vanaf dit weekend weer helemaal klaar voor. Het DolfijndoMijn is compleet gestript en weer opnieuw opgebouwd. Nu mag iedereen het resultaat bewonderen. Het park opent met de nieuwe show Aqua Bella. Bezoekers gaan in de show samen met de dolfijnen op wereldreis en laten dan de schoonheid en de kwetsbaarheid van de aarde zien.

Geopend tot 27 oktober 2013, dagelijks van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 27,50 euro voor volwassenen, 25,- euro voor kinderen.


Amsterdamse Tulpendagen

Dit weekend staat Amsterdam in bloei met de Amsterdamse Tulpen Dagen. Zaterdag en zondag zijn vijftien prachtige grachtentuinen geopend voor publiek, zodat iedereen kan genieten van de prachtige tulpen. Ook is er een mooie tulpenroute door het centrum van Amsterdam. Deze route loopt van het Rijksmuseum langs de Hortus Botanicus en terug naar de Weteringschans. Deze wandeling duurt ongeveer twee uur. In de zeventiende eeuw was er in Amsterdam een ware tulpenrage. Een tulpenbol was bijna niet meer te betalen. Maar de tulp en Amsterdam blijven voor altijd met elkaar verbonden.

27 en 28 april 2013, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: een passe-partout kost 12,50 euro.

Gouden Boekjes

Ooit wel eens een Gouden Boekje gelezen? En herken je het Koekammenetje, Pietepaf het Circushondje of de Hongerige Leeuw nog? Museum van de Twintigste Eeuw blaast de succesvolle kinderboekenreeks nieuw leven in met de tentoonstelling 60 jaar Gouden Boekjes. Klim op de boot van Hondenmatroos, verkleed je als leeuw en speel mee in het circus. Kruip in hele grote boeken in de vorm van tentjes en beluister spannende verhalen. Een superleuke familietentoonstelling!

Geopend van 27 april tot en met 27 oktober 2013.
Toegangsprijzen: 7,- euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen.

Japanse tuin Clingendael

Zwieren door een Japanse tuin, genieten van prachtige zeldzame bomen en planten en even ontspannen in het paviljoen. De Japanse tuin op landgoed Clingendael is weer geopend! Vanuit het paviljoen hebben bezoekers een prachtig uitzicht over de hele tuin. De rode bruggetjes, de bloemen, het theehuisje en de roodgekleurde bomen: ze maken de tuin tot een schitterend plaatje. Deze tuin is zo kwetsbaar, dat hij maar zes weken per jaar geopend is. maar zes weken per jaar geopend, dus kom snel een keertje langs.

Geopend van 27 april tot en met 9 juni, dagelijks van 9:00 uur tot 20:00 uur.
Toegangsprijzen: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-22 13:38:28 - 5057