1

Snuif aan het echte Holland

MuZIEum organiseert een Hollandse proeverij

Stap in het dagelijks leven van een blinde - muZIEum Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 3 mei 2013 Cultuur Nijmegen, Gelderland De geur van haring of van drop en het geluid van een rinkelende Amsterdamse tram. Het zijn de dingen die voor blinden en slechtzienden het echte Holland symboliseren. Ook Nederland ervaren zonder je ogen te gebruiken? Bezoek dan vandaag het MuZIEum in Nijmegen en snuffel, luister en proef van Holland.

We kunnen allemaal wel een rijtje echte Hollandse dingen opnoemen, zoals stroopwafels of de molens en de tulpen. Maar hoe ervaar je het Nederland om je heen als je één belangrijk zintuig, je zicht, moet missen?In het MuZIEum in Nijmegen gebruiken bezoekers vandaag hun andere zintuigen optimaal. Want hoe ruikt, klinkt en proeft Nederland?

Blinden vertellen zelf:
Mirjam: "Voor mij zijn typisch Hollandse geuren drop en speculaas."

Johan vertelt: "Geluid van een fietsbel, geblaat van een kudde schapen op de hei, de stoomfluit van een schip in de mist, of die van sinterklaas. Ook typisch Hollands is de omroeper op de NS station als er weer vertraging is."

"Voor mij zijn typisch Hollandse geuren drop en speculaas."

In absolute duisternis organiseert het museum een proeverij met verschillende smaken en kun je meedoen aan allerlei Hollandse spelletjes als ezeltje prik. Best moeilijk als je niets ziet!

Bezoekersinformatie

MuZIEum in Nijmegen.
Hollandse proeverij op 3 mei 2013 om 15:00 uur en 16:00 uur.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 3 mei 2013 - 317