1

Feestje in het Berenbos

Al twintig jaar onbezorgd leven voor beren in Ouwehands

Ouwehands Dierenpark Rhenen Nieuws door

archief oud artikel 25 mei 2013 Cultuur Rhenen, Utrecht Het is vandaag groot feest in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het Berenbos bestaat twintig jaar. Hier genieten mishandelde beren van een onbezorgd leven. Zoals Mackenzie, een dansbeer uit Bosnië. Kom naar Rhenen en vier het feestje mee!

Al twintig jaar genieten mishandelde beren in het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen van een onbezorgd leven. Inmiddels wonen er tien beren en twee wolven in het Berenbos. Hier genieten ze van een een groot bos, een waterval, rotsen en een vijver. Zo lijkt het net op het wild en voelen beren zich helemaal thuis.

In het Berenbos wonen onder andere Mackenzie, de dansbeer uit Bosnië, Mascha de beer uit het Russisch Staatscircus en Dadon, de beer uit Moskou die, gekleed in een jurkje, optredens gaf op een fietsje.

Twintig jaar

Vandaag viert het Berenbos haar twintigjarig bestaan. Bij het Berenbos is daarom van alles te doen. Kom genieten van de mooie stem van musicalster Kelvin Wormgoor en registreer je voor de Workshop Wildlife Photography door de bekende natuurfotograaf Johan van der Wielen en maak een overheerlijke 'Bere-hap'.

Mackenzie, de dansbeer uit Bosnië woont in het Berenbos

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:22:21 · Gepubliceerd: 25 mei 2013 - 531