1

Terug in de tijd op Schokland

Ontdek alles over fossielen en gletsjers in de Gesteentetuin

Gesteentetuin - Schokkerbos, Schokland Nieuws door

archief oud artikel 2 juni 2013 Geschiedenis Schokland, Flevoland Vandaag ga je tijdens de Kids Keimiddag in de Gesteentetuin op Schokland terug in de tijd. Ontdek de mooiste fossielen in verschillende maten en kleuren, ga op zoek naar een schat of beklim de gletsjer in het bezoekerscentrum.

Vandaag leren kinderen van alles over de ijstijd tijdens de Kids Keimiddag in de Gesteentetuin. Zo kun je hier bijvoorbeeld allerlei prachtige fossielen bekijken. Of misschien heb je zelf wel een steen gevonden waar je meer over wilt weten. Neem hem mee, en ontdek waar die vandaan komt. Ook kun je meedoen aan een speciale geologiespeurtocht.

Drooglegging Noordoostpolder

De Gesteentetuin in het Schokkerbos is een reis door de tijd. Het nabijgelegen bezoekerscentrum biedt de bezoeker veel informatie over het ontstaan van stenen en de ijstijd. Tijdens de drooglegging van de Noordoostpolder werden deze stokoude stenen blootgelegd. De stenen zijn in de laatste ijstijd via gletsjers hier terecht gekomen, en nu bijeengebracht in de Gesteentetuin.

Er is meer...

Klim ook eens op de gletsjer in het bezoekerscentrum en kom terecht op de doe-zolder. In het bezoekerscentrum is ook te zien hoe continenten ontstonden, wat de effecten van de ijstijden waren en hoe Schokland bijna verdronk!

Klim ook eens op de gletsjer in het bezoekerscentrum!
Maak ook eens een mooie wandeling of fietstocht over werelderfgoed Schokland.

Laatst gewijzigd: 2020-02-26 19:42:03 · Gepubliceerd: 2 juni 2013 - 219