Kijken, verwonderen en filosoferen bij 'Beelden op de berg'

Hoe gaat de natuur met kunst om?

(Re)Source: over authenticiteit en manipulatie Nieuws door

archief oud artikel 17 juni 2013 Cultuur Wageningen, Gelderland Het Arboretum Belmonte in Wageningen is veranderd in een levende tentoonstellingsruimte in de open lucht. Kijk je ogen uit bij de intrigerende expositie (Re)Source: over authenticiteit en manipulatie. De installaties en kunstwerken staan buiten opgesteld en veranderen in de loop van de tijd van vorm of kleur.

Wat is oorspronkelijk? Wat is gemanipuleerd? Er is bijvoorbeeld een veld met historische vlassoorten gezaaid dat gedurende de zomer doorgroeit en aan het einde zelfs geoogst wordt. Ook hangen er doeken die geverfd zijn met originele Vietnamese verf, die zullen verkleuren in de loop der tijd. En wat dacht je van een 3D-printer die met paddenstoelen een stoel aan het printen is. Wat gebeurt er met deze objecten en natuurproducten, die buiten blijven staan in de zon, de regen en de wind? Neem ook een kijkje bij de vijftien meter lange kippenren met twee fazantachtige oerkippen en kom luisteren naar historische geluidsopnames van Afrikaanse muziek. Genoeg reden toch om langs te komen, rond te kijken, te horen en te voelen bij deze intrigerende openluchttentoonstelling.

Ooit een 3D-printer gezien die met paddenstoelen een stoel aan het printen is?

Spraakmakende kunst

Kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben werk gemaakt dat hun visie op de thema geeft. Van tevoren is er gediscussieerd met wetenschappers over authenticiteit en manipulatie in hun werk, de maatschappij en de natuur. Het resultaat daarvan is een spraakmakende tentoonstelling, die tot half september te bewonderen is. De tentoonstelling heeft voor de tiende keer plaats in het Arboretum Belmonte in Wageningen. Heb je genoeg kunst gezien? Geniet dan van de sier- en fruitbomen in de 'bomentuin' op de Wageningse berg.

Bezoekersinformatie

(Re)Source: over authenticiteit en manipulatie.
Van 14 juni tot 15 september.
11.00 uur tot 17:00 uur.
Entree: gratis

Laatst gewijzigd: 2013-06-17 13:43:48 · Gepubliceerd: 2013-06-17 12:18:47 - 408