Zwemmen in plastic soep

Tentoonstelling en workshops over plastic zwerfafval

Natuurmuseum Nijmegen   Nieuws door

4 juli 2013 Natuur Nijmegen, Gelderland Bijna iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan, maar weten we wel wat de gevolgen van zwerfafval zijn? Na een bezoekje aan de tentoonstelling Plastic Soep in Natuurmuseum Nijmegen kan niemand daar meer om heen. De expositie laat zien en beleven dat plastic afval levensbedreigend is!

Een zeehond met allerlei plastic rommel om zijn nek en een albatros die worstelt met alle troep in zijn leefomgeving. Natuurmuseum Nijmegen hangt vol met foto's van dieren die de gevolgen laten zien van de menselijke gemakzucht. Want wie heeft er nooit eens een plastic papiertje op straat weggegooid? Maar wie weet dat al het plastic wat in de oceanen terecht komt uiteen valt in minuscule deeltjes, die lijken op plankton. Dieren die dit binnen krijgen, stikken in het plastic.

Workshops voor kinderen

Op 4, 10 en 14 juli organiseert de stichting Stiksoep workshops voor kinderen in het museum. Samen gaan ze aan de slag om van plastic kunstwerken te maken, zoals bloemen en dieren. Zo wil de stichting hen bewust maken van het probleem van plastic zwerfafval. Vooraf aanmelden is niet nodig, alle kinderen mogen gewoon meedoen en plastic om mee te knutselen is aanwezig.

Tip: op 13 juli meert de Wereld van Zwerfvuil aan in Nijmegen. Deze drijvende wereldbol, gemaakt van plastic restafval, is het begin van nog veel meer activiteiten van de stichting Stiksoep.

Laatst gewijzigd: 2013-07-04 09:23:35 · Gepubliceerd: 2013-07-04 09:21:14 - 868