1

Babygeluk in de dierentuin

Bijzondere geboortes van deze week

DierenPark Amersfoort Nieuws door

archief oud artikel 12 juli 2013 Natuur Een bezoekje aan de dierentuin staat misschien al op de planning voor de zomervakantie, maar bij het zien van deze prachtige jonge dieren wil je het liefst vandaag al op bezoek! Op kraambezoek natuurlijk, want deze drie kleintjes kwamen pas deze week ter wereld. Kom en bewonder!

Zebramoeder Flappie schonk afgelopen zondag in DierenPark Amersfoort het leven aan een mooi hengstveulentje! De verzorgers wisten dat Flappie drachtig was, maar dat er opeens een jong bij stond in het verblijf was toch weer een verrassing. Het kleintje mocht de volgende dag meteen naar buiten en is dus nu al te zien op de Savanne van DierenPark Amersfoort.

Dolfijntje geboren!

Bezoekers van het Dolfinarium Harderwijk zaten zondag 7 juli eerste rang bij de geboorte van de nieuwste aanwinst. Dolfijn Maaike beviel in de Delta, voor de glaswand, van een gezonde dochter. Het kleintje doet het goed en laat zich al regelmatig zien aan de bezoekers. Op dit moment heeft ze nog geen naam. Wie een mooie naam weet voor het kleintje kan deze tot en met zondag 14 juli insturen. De verzorgers kiezen uit deze lijst de definitieve naam.

Kleine kudu

Op de Savanne van GaiaZOO komen iedere zomer meerdere kudu's ter wereld. En nu, net nadat het laatste jong van 2012 verhuisd is, nemen de nieuwe kleintjes hun plek al in. Op 8 juli kwam de eerste kleine kudu ter wereld. Bezoekers konden 's middags toekijken hoe de ervaren moeder Siesta in tweeënhalf uur tijd haar jong ter wereld bracht. Het kleine vrouwtje loopt inmiddels lekker buiten met haar moeder. In de komende tijd verwacht GaiaZOO nog meer kleine kudu's: drie vrouwtjes lopen nog hoogdrachtig rond.

Laatst gewijzigd: 2013-07-12 09:22:58 · Gepubliceerd: 12 juli 2013 - 291