1

Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan laat presentator Eddy Keur weten waar je de leukste tips voor het weekend kunt vinden! Op DagjeWeg.NL natuurlijk. Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Big Jump vanaf Pampus

Doe de kraan maar aan en het water stroomt als in een oneindige vloed in je glas. Schoon water, daar denken we niet eens meer bij na. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. In heel Europa springen mensen op 14 juli in het water om aandacht te vragen voor het belang van schoon water. En zo ook bij Forteiland Pampus. Iedereen kan deelnemen aan het programma wat om 13:30 uur begint, wanneer er een aparte boot vanuit Muiden vertrekt. Na de Big Jump om 14:45 uur zwemmen de deelnemers nog één of twee rondes om het eiland. Een frisse duik voor het goede doel! Wie springt er mee?

Big Jump bij Forteiland Pampus.
Zaterdag 14 juli 2013 om 14:45 uur.
Toegang: deelname is mogelijk vanaf 12 jaar en kost € 20,-, waarvan de helft naar Stichting Het Blauwe Hart gaat.

Zwoele Zomeravond bij Kröller-Müller

Precies 75 jaar na de opening bruist het Kröller-Müller museum op de eerste Zwoele Zomeravond van 2013 van muziek, dans en theater. Het evenement start om 15:00 uur feestelijk met een optreden van slagwerkensemble Davai Perkusion, met trommels en olievaten. Daarna neemt de Edese singer-songwriter Rogier Pelgrim het stokje over, samen met de dansers van Compagnie Woest. Het hele gezin kan in de avond toekijken hoe animatiefilmpjes tot stand komen of luisteren naar de verhalen van Toon Tellegen. En ondertussen ontspannen picknicken in de beeldentuin. Wie deze avond geen tijd heeft: er volgen nog twee Zwoele Zomeravonden!

Zwoele Zomeravond in het Kröller-Müller.
Zaterdag 13 juli 2013.
Toegang: € 16,80 voor volwassenen, € 8,40 voor kinderen van 6 tot 12 jaar, geldt als toegangskaartje voor het museum en het park.

Zondag

Megakermis Vlissingen

Draaien, spinnen en een vlucht hoog de lucht. Voor een echte adrenalinekick en veel gezelligheid is Vlissingen dit weekend de juiste bestemming. De jaarlijkse Mega Kermis is opnieuw neergestreken in de Zeeuwse stad. Ieder jaar komen hier zo'n 100.000 bezoekers op af! Smullend van suikerspinnen en andere lekkernijen zoeken ze hun weg tussen de wervelende attracties. Met ruim veertig attracties vermaakt groot en klein zich opperbest.

Mega Kermis Vlissingen 2013.
Van 12 tot en met 21 juli.
Toegang: apart betalen voor de verschillende attracties.

Nationale Imkerijdagen

Bijen vormen een fascinerend volkje. De hele dag zijn ze druk in de weer om hun honingraten te vullen. En dan komt de imker en die haalt alles leeg. Dan kunnen de bijen weer opnieuw beginnen... Of werkt het toch anders? Tijdens de Nationale Imkerijdag geven imkers graag uitleg over hun bijzondere beroep. Door het hele land laten ze op deze dagen zien hoe de bijen werken en kunnen geïnteresseerden in een bijenkast kijken en honing kopen. De Nationale Imkerijdagen zijn op initiatief van Nederlandse Bijenhoudersvereniging, die graag benadrukt hoe belangrijk bijen zijn voor de biodiversiteit.

Nationale Imkerijdagen.
13 en 14 juli 2013.
Toegang: gratis plus een kopje koffie of thee en iets lekkers.

Laatst gewijzigd: 2013-07-12 16:09:28 · Gepubliceerd: 13 juli 2013 - 85