Weekend vol festivals

Goedkoop genieten van zon, muziek en cultuur

Kwaku Summer Festival Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 25 juli 2013 Toerisme Een onweerswolk dreigt het zonnige bestaan te verstoren. Geniet van het mooie weer nu het nog kan! En waar kan dat nu beter dan op één van de vele festivals die ons land dit weekend rijk is? Nu zijn festivals als de Zwarte Cross en Tomorrowland wellicht wat te prijzig, maar er zijn genoeg goedkope alternatieven. Gooi je haar los en gaan!

Kwaku Summer Festival

Het is alweer het één na laatste weekend van het Kwaku Summer Festival, hét multiculturele feest van Amsterdam. Ben je nog niet geweest? Spring dan snel op de fiets of in de trein, want het belooft weer een gezellige boel te worden. De sportievelingen in het Bijlmer Sportpark strijden om de Kwaku Summer Cup. De voetbalwedstrijden zijn op zijn minst fanatiek en spectaculair te noemen. Op jongereneiland Tha Block zijn er verschillende dance contests: jongeren swingen elkaar de pan uit om felbegeerde titels als Azonto Dance King of Queen. Liever zelf een dansje wagen? Dat kan natuurlijk ook. Met op zaterdag onder andere Ritmo Percussion en The Xperience&Lange Frans en op 'Roze Zondag' dj Sjeazy Pearl en MC Jennifer Cooke. Gooi die heupen los en geniet!

De Hongerige Wolf

Het Groningse dorp Finsterwolde staat drie dagen lang in het teken van kunst en cultuur. Bijzonder en onontdekt talent laat zich horen met verschillende optredens op de dijken en in de velden, maar ook in de tuinen en woonkamers van de Groningers. Van singer songwriters tot dj's en van poëzie tot beeldende kunst: festival De Hongerige Wolf is leuk voor jong en oud. Is het programma te vroeg afgelopen? Geen nood. Er rijden 's avonds trekkers naar de Danssilo, een leegstaande graanopslag vlakbij de camping. Middenin de graanvelden wordt er tot in de vroege uurtjes gedanst. En voor wie geen zin heeft om hutjemutje de festivalcamping te bevolken, is er een leuk alternatief. Dorpsbewoners stellen namelijk hun deuren open voor logees. Gezellig!

Summertime Festival

Op de Grote Markt in Den Haag is het feest met het gratis toegankelijke Summertime Festival. Drie dagen lang regeert akoestische muziek de binnenstad van Den Haag. Vrijdag draait het festival helemaal om ritme en blazers, zaterdag vieren de snaarinstrumenten hoogtij en zondag zijn de toetsen de baas. Op het programma staat een brede mix aan stijlen, variërend van Afro-Cubaanse jazz tot pop en van multiculturele volksmuziek tot funk-soul en rock. Zowel nationale als internationale artiesten betreden het carrouselpodium en het plein is omgetoverd tot festivalpark met gras. Als dát geen ontspannen dag wordt!

Laatst gewijzigd: 2013-07-25 14:56:33 · Gepubliceerd: 25 juli 2013 - 390