Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 27 juli 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan laat presentator Eddy Keur weten waar je de leukste tips voor het weekend kunt vinden! Op DagjeWeg.NL natuurlijk. Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

De Hongerige Wolf

Het Groningse dorp Finsterwolde staat drie dagen lang in het teken van kunst en cultuur. Bijzonder en onontdekt talent laat zich horen met verschillende optredens op de dijken en in de velden, maar ook in de tuinen en woonkamers van de Groningers. Van singer songwriters tot dj's en van poëzie tot beeldende kunst: festival De Hongerige Wolf is leuk voor jong en oud. Is het programma te vroeg afgelopen? Geen nood. Er rijden 's avonds trekkers naar de Danssilo, een leegstaande graanopslag vlakbij de camping. Middenin de graanvelden wordt er tot in de vroege uurtjes gedanst.
Festival De Hongerige Wolf
Van 26 tot en met 28 juli 2013.
Toegang: € 20,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen.

Tilburgse Kermis

De muziek klinkt en de attracties draaien: de Tilburgse Kermis is begonnen! De grootste kermis van de Benelux vult de Tilburgse binnenstad met ruim 230 attracties. Eendjes schieten, scheuren in de botsauto's of over de kop hangen in één van de attracties. Voor iedereen, van jong tot oud, valt er wat te beleven op deze enorme kermis. Iedere dag is er een nostalgische kermis en vinden feestgangers entertainment en natuurlijk bier in de Amstelbierhal. Op zaterdagavond is de kermis een uurtje langer open, voor iedereen die er maar geen genoeg van kan krijgen!

Tilburgse Kermis.
Van 19 tot en met 28 juli 2013.
Toegang: gratis, maar voor de attracties geldt natuurlijk wel een vergoeding.

Vlinderfestival

Groot, klein, uitgedost in de mooiste kleuren of juist saai bruin. Wist je dat er maar liefst 160.000 verschillende vlindersoorten zijn? Een selectie van deze wondere vlinderwereld bewonder je vandaag in de kassen van de Botanische Tuinen in Utrecht. Daar vindt namelijk nog tot 15 september het Tropisch Vlinderfestival plaats.

Tropisch Vlinderfestival.
Van 12 juli tot en met 15 september 2013.
Toegang: € 5,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Zondag

Eindeloos wandelen in het Máximapark

Het Observatorium in het Utrechtse Máximapark is bedacht door de kunstenaar Lucas Lenglet. De toren is opgebouwd uit meerdere cirkels, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Wie de toren betreedt kan helemaal naar boven lopen en loopt daarna meteen weer naar beneden. Een eindeloos pad, maar toch steeds dezelfde locatie. Iedere laatste zondag van de maand is het Observatorium open voor bezoekers. Van 12:00 uur tot 17:00 uur mag iedereen vanaf 4 jaar de toren beklimmen.

Observatorium beklimmen in het Máximapark.
Iedere laatste zondag van de maand.
Toegang: gratis.

Pure Markt in Amsterdam

De Pure Markt is een markt zoals hij oorspronkelijk bedoeld was. Geen grote commerciële partijen, maar enthousiaste ondernemers die bezoekers graag laten kennismaken met hun zelfgemaakte of -gekweekte producten. Alle etenswaren worden verkocht door de producenten zelf. Op de Pure Markt smul je van vers fruit, zongedroogde vruchten, zelfgemaakt brood, heerlijke fudge, ambachtelijke jam en hartige taart.

Pure Markt Amsterdam.
Zondag 28 juli 2013.
Toegang: gratis.

De Parade Utrecht

De Parade heeft haar tenten opgeslagen in Utrecht. En uit al die tenten komen weer heel wat artiesten tevoorschijn! Theater, muziek, dans: iedere dag staat het programma bol van de voorstellingen. Koop een kaartje voor De Parade in Utrecht en kies één van de optredens. Of hang gewoon voor de gezelligheid rond op de terrasjes en drink gezellig wat met vrienden.

De Parade Utrecht.
Van 19 juli tot 4 augustus 2013.
Toegang: tot 16:00 uur gratis toegang tot het terrein, in de avond geldt een tarief van € 7,50 per persoon.

Laatst gewijzigd: 2013-07-26 16:22:49 · Gepubliceerd: 27 juli 2013 - 71