Creatief ter land, ter zee... en bij de kapper

Maak je eigen zandsculptuur |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Samen aan de slag op een creatief uitje

12 augustus 2013 Toerisme Landelijk Lekker knutselen of improviserend koken: creativiteit is overal! Bovendien houden creatieve uitspattingen de geest jong. En zeg nu zelf, er is toch niets leukers dan samen iets moois verzinnen om het vervolgens uit te voeren? Ontplooi daarom je artisticiteit met één van deze creatieve uitjes en geef je fantasie de ruimte!

Creatief met zand

Creatief met zand, drank of uiterlijk.. Er is voor ieder wat wils!

Heb je eerder een voorliefde voor kunst van tijdelijke aard? Dan is er een leuk alternatief. Ga zandsculpturen! Voel je weer even dat kind van drie, die de hele dag gelukzalig in de branding speelde. Met het verschil dat zandsculpturen een uiterst serieuze zaak is, natuurlijk. Er komen diverse technieken kijken bij de bouw van zo'n zandsculptuur. En al verlies je maar heel even de techniek uit het oog, dan is de kans groot dat het kunstwerk instort. Blijf scherp en gefocust, maar vergeet niet te genieten van dit ontspannende uitstapje!

Creatief met drankjes

Muddlen, shaken, stirren of builden.. Volg een workshop cocktails maken bij de Bols Bartending Academy, de meeste geanvanceerde barschool ter wereld. Met twaalf compleet uitgeruste cocktailbars en ervaren trainers leer je op speelse wijze hoe je zelf de beste cocktails maakt. Kies een thema, vorm een team en mix een corporate cocktail of ga voor alcoholvrij. Het vakantiegevoel komt dichtbij met de Sex on the Beach of één van de vele andere tropische cocktails!

Creatief met uiterlijk

Laat je inspireren door de jaren vijftig en zestig. Volg de stijl van Marilyn Monroe en Audrey Hepburn en ga voor een retrolook! De workshop vintage visagie leert je verschillende trucs, waarmee je je eigen vintage make-up stijl ontdekt. Daarnaast krijg je advies welke kleding, accessoires en welk kapsel het beste bij de nieuwe make-up passen. Of shop till you drop bij de shopping experience! Bij dit arrangement word je op handen gedragen: van hairstyling tot stylingadvies van een styliste en van make-up advies van een visagiste tot een complete shoppingbag. Aan werkelijk alles is gedacht. Na alle adviezen is het winkelen geblazen. En omdat het winkelende leven ontzettend zwaar is, is er tussendoor een lekkere High Tea. Een perfect uitstapje voor de vriendinnendag!

Creatief met gevonden voorwerpen

Geen zin in mozaïek en heb je al dat geschilder nu ook wel gezien? Ga dan aan de slag met gevonden voorwerpen. Bij het StrandJutter Texel Art is het materiaal geheid een verrassing. Alles krijgt er een tweede leven. Drijfhout, schelpen en gekleurd plastic staan klaar om te verworden tot unieke kunstwerken. Maak juweeltjes van gejutte spullen!

  • Liever eerst strandjutten, om dan aan de slag te gaan? Dat kan bij de workshop Jutkunst.

Niet alleen de workshop is origineel, zelfs de plek waar het allemaal plaatsvindt is creatief. De workshop Mergelcarving wordt verzorgd in de Fluweelengrot in Valkenburg. Leer beeldhouwen in een grottenatelier en maak de mooiste creaties met mergel. Van 3D-sculptuur tot wijnkoeler: de artistieke geest kan hier los!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:50:10 · Gepubliceerd: 2013-08-09 11:42:29 - 8304