1

Slapen in het stro

Weekendje in landelijke sferen

Slapen in een strokasteel op de Hayemaheerd Redactioneel door
Foto 1. Ga écht back to basics en logeer in het stro op de Hayemaheerd! Foto: Hayemaheerd

archief oud artikel 14 januari 2015 Toerisme De regen tikt tegen de ramen en de agenda's stromen vol met werkzaamheden en sociale verplichtingen. Toe aan een opkikker? Ga een romantisch weekendje weg en logeer bij de boer!

Strokastelen bij Hayema Heerd

Zware kroonluchters, vorstelijk bedlinnen en een overdadige hoeveelheid zachte kussens. Bij Hayema Heerd is romantiek de heersende factor. Zachte koeienhuiden op de grond en ware kasteelstoelen in de hoek: je slaapt in een heus strokasteel. Een bed van stro niet comfortabel? In Oldehove (Groningen) anders wel! Kruip lekker tegen elkaar en beleef het platteland op zijn best. Van vliegen heb je geen last, want een klamboe beschermt tegen ongewenste indringers. Van eventuele winterse koude heb je ook niets te duchten, want met de verschillende warmtestralers, fleecedekentjes en glühwein is het in het strokasteel aangenaam verblijven.

Liever een trip naar een stedelijke omgeving? Baad een weekend in luxe bij wellness hotel Spa Zuiver in Amsterdam!
Logeer in een schaapskooi, een boomhut of in het stro: weekendje weg bij de boer

Schaapjes tellen in de oude Schaapskooi

Bij slapeloze nachten kun je hier je lol op: schaapjes tellen kan de hele nacht door. In gedachten, dan. Want de schapen zijn natuurlijk allang verdwenen. De tweehonderd jaar oude Schaapskooi doet inmiddels dienst als luxe vakantieverblijf. Met bedsteden, een gaskachel en ouderwetse baden is het goed vertoeven in dit oude Rijksmonument. En oké, je belandt niet regelrecht in het stro: maar een schaapskooi valt ons inziens toch echt onder 'platteland'.

De lucht in bij Het Kleine Paradijs

Een mooi, verborgen vakantieplekje in Friesland. En hartstikke duurzaam. Dat is Het Kleine Paradijs! Slaap in een boomhut met prachtig uitzicht over het Friese landschap. Bij mooi weer kun je genieten van het grote terras, maar met de glas-in-loodramen is het in de boomhut zelf ook heerlijk vertoeven. En maak je niet ongerust: de boomhut is niet te vergelijken met die van in onze kinderjaren. Hier zitten géén gaten in het plafond, de kou komt niet door de muren en deze boomhut heeft zelfs elektriciteit. Metershoog slaapplezier gegarandeerd!

Op zoek naar meer inspiratie voor een leuk weekendje weg? DagjeWeg.NL heeft nog meer ideeën!
Foto 2. Ga écht back to basics en logeer in het stro op de Hayemaheerd! Foto: Hayemaheerd
Foto 3. Slapen in een eeuwenoude schaapskooi. Foto: Erve Scholten
Foto 4. Voel je weer kind en slaap in een boomhut! Foto: Het Kleine Paradijs

Laatst gewijzigd: 2015-04-10 10:09:19 · Gepubliceerd: 14 januari 2015 - 6031