Op naar het museum

Tentoonstellingen top 6

Dagje museum in de voorjaarsvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 27 januari 2014 Cultuur Als de regen op 's werelds daken tikt, is een overdekt uitstapje wel zo prettig. Verwonder je over kunst en cultuur bij één van de vele tentoonstellingen. De keuze is reuze! Om je op weg te helpen, geeft DagjeWeg.NL graag een overzicht van de beste tentoonstellingen voor een leuk dagje weg nu of in de voorjaarsvakantie.

The Sochi Project

De must see deze voorjaarsvakantie is toch wel The Sochi Project in FotoMuseum Antwerpen. Tijdens de Olympische Winterspelen, van 7 tot en met 23 februari, zijn alle ogen gericht op Sotsji. The Sochi Project geeft context bij deze omstreden Olympische stad in Rusland. Want hoewel het de duurste Spelen ooit zijn, zijn lang niet alle duistere gegevens een gegeven. Thema's als corruptie, terrorisme, geweld en toerisme vormen de rode draad door dit project, waarmee initiatiefnemers Rob Hornstra en Arnold van Bruggen de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek wonnen.

FotoMuseum Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
25 oktober 2013 tot en met 2 maart 2014

Tip: Beleef één van de meest turbulente, creatieve en extreme tijdperken in onze geschiedenis bij het Palet van het Interbellum in Drachten.
Het oude Amsterdam van Heineken en het Sotsji van Poetin

Heineken's Amsterdam

Ontdek het Amsterdam van Gerard Heineken! Het Stadsarchief Amsterdam presenteert de tentoonstelling Heineken's Amsterdam, waarbij je op een andere manier kennis maakt met de Heineken-telg. Naast grondlegger van het wereldwijde bierconcern is hij ook één van de grondleggers van het moderne Amsterdam. De stad waarin Gerard Heineken opgroeit, is nog maar een schim van het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Veel gebouwen zijn er slecht aan toe en storten zelfs in, besmettelijke ziekten als cholera vieren hoogtij en de industriële revolutie gaat voor een groot deel aan de stad voorbij. Welgestelde Amsterdammers steken geld in de verfraaiing van hun stad. Zo ook Gerard Heineken..

Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam
7 februari tot en met 11 mei 2014

Echte Rotterdammers

Ga op zoek naar het typische van Rotterdam bij Echte Rotterdammers van Museum Rotterdam. Niet lullen, maar poetsen; ze geloven alles; ze zijn rauw. Zijn dat rake typeringen of versleten clichés? Dwars door het verleden en heden van de Rotterdamse ziel zoekt Museum Rotterdam naar antwoorden. Want wat maakt Rotterdam en Rotterdammers nu zo ontzettend Rotterdams?

Museum Rotterdam in Las Palmas
Wilhelminakade 326
3072 AR Rotterdam
12 oktober 2013 tot en met 16 maart 2014

Worldpress Photo Kampen

In de Buitenkerk in Kampen gaat een wereld voor je open bij de Expositie World Press Photo. De spraakmakende, winnende beelden van de wereldwijde fotowedstrijd voor fotojournalisten hangen tot en met 2 maart in de oude Hanzestad. De foto's zijn verdeeld in verschillende categorieën, zoals nieuws, sport en portret. Doe mee aan een fotowedstrijd, laat je rondleiden of maak de fotowandeling.

Expositie World Press Photo
Buiten Nieuwstraat 101
8261 AT Kampen
8 februari tot en met 2 maart 2014

Titanic - The artifact exhibition

Stap aan boord van het onzinkbare schip en beleef de legende van het technologische wonder uit het industriële tijdperk. Bij Titanic - The artifact exhibition in Amsterdam EXPO maak je kennis met de passagiers, baad je in weelde en bewonder je de opgedoken spullen.

Titanic - The artifact exhibition
Gustav Mahlerlaan 24
1082 MC Amsterdam
11 november 2013 tot en met 11 mei 2014

Christiaan Zwanikken - Nature Rewired

Zie hoe schedels, dierfiguren en robots versmelten tot één en hetzelfde wezen bij Nature Rewired in Museum het Valkhof. Kunstenaar Christiaan Zwanikken gebruikt technologie om zijn publiek op een verrassend beeldende manier aan te spreken. Doe nieuwe inzichten op over het bewustzijn van mens en dier, het gedrag en de beweging van dieren en van de aarde zelf. Klinkt allemaal ietwat abstract, niet? Kijk daarom het promotiefilmpje van Nature Rewired:


Museum het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
16 november 2013 tot en met 30 maart 2014

Tip: In Den Haag is het lachen, gieren, brullen geblazen met verboden, Haagse Humor. Bezoek Verboden Humor en Haagse Humor - Spotten met politiek met een combi-ticket.

Laatst gewijzigd: 2014-01-27 14:46:25 · Gepubliceerd: 27 januari 2014 - 1557