1

Vijf uitjes voor het weekend

Het hele weekend wat te doen! Redactioneel door

archief oud artikel 17 oktober 2013 Toerisme Een top vijf van leukste uitjes voor dit weekend is maar moeilijk te maken. Er is zoveel te doen! Lekker wandelen en zelf ingrediënten kopen of plukken voor een maaltijd. Klassieke muziek voor kleuters! Prachtige schilderijen van Rembrandt of de Chuggington-treinen: kies maar iets leuks uit en geniet van het weekend!

Pay what you want

Re:mbrandt All his paintings is een tentoonstelling, die eigenlijk iedereen moet zien. Het volledige oeuvre van Rembrandt (325 meesterwerken) bij elkaar is een indrukwekkend gezicht. Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober kun je hier naar binnen en voor de entree geldt: pay what you want! Na de bezichtiging van de tentoonstelling bezoekt mag je zelf bepalen wat je ervoor wilt betalen!

Re:mbrandt All his paintings in Magna Plaza
Tot het einde van het jaar te zien
Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober een speciale actie. Bekijk de tentoonstelling en bepaal na afloop hoeveel je ervoor betaalt!

Het Spoorwegmuseum gaat met Chuggington de lucht i

Chuggington is een fictief stadje waar treinen de dienst uitmaken, de tv-serie hierover wordt steeds populairder. Het Spoorwegmuseum houdt daarom in de herfstvakantie, van 19 oktober tot en met 27 oktober, een evenement rondom Chuggington. De echte Wilson is aanwezig en je kunt met hem op de foto. Er is dit weekend een speurtocht en kinderen leren spelenderwijs alles over treinen. Er zijn allemaal leuke dingen te doen. Het Spoorwegmuseum opent de Chuggingtonweek op 19 oktober met een officieuze wereldrecordpoging 'Stack Track' bouwen, er wordt dan een toren gebouwd van maar liefst zeven meter hoog. Dat moet je zien!

Ontdek Chuggington in Het Spoorwegmuseum
Zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober 2013
Open: van 10:00 tot 17:00 uur.
Entree: 16,00 euro (museumkaarthouders en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis).

Wandel en maak je eigen groentequiche

Sinds kort is er een nieuw netwerk van maaltijdwandelingen en -fietstochten door heel Nederland. Aan de hand van lekkere recepten en een wandelroute kan iedereen zelf ingrediënten voor een maaltijd verzamelen. Vanaf 19 oktober is er een Foodwalk van ongeveer 14 kilometer over Leyduin en Heemstede/Bloemendaal uitgezet. Er is een recept voor een groentequiche aan gekoppeld waarvoor je tijdens de wandeling ingrediënten plukt uit de natuur of koopt bij verkooppunten op de route.

Foodwalk: pluk je eigen groente tijdens een wandeling
Vanaf 19 oktober ook rond Heemse/Bloemendaal
Start bij de Natuurvoedingswinkel Kiebert in Heemstede, Binnenweg 119A.
Deelname is gratis, maar er moeten wel hier en daar ingrediënten gekocht worden.

Klassieke muziek voor kleuters

Dat is leuk! Speciaal voor kleine kinderen is er in het Concertgebouw het muzikale avontuur KleuterSinfonietta. De beste muzikanten maken mooie strijkmuziek en tussendoor zijn er spelletjes en zingen. Ook kun je tijdens de voorstelling 'Schipper mag ik overvaren' al je vragen stellen, zoals 'Zit er muziek in water?' en 'Kan een viool een toon spelen die nooit meer ophoudt?' Heerlijk om naar te luisteren, samen te bewegen en zelfs te componeren!

KleuterSinfonietta in het Concertgebouw Amsterdam
Zaterdag 19 oktober.
Aanvang: 11:00 uur.
Prijs: 15,00 euro (normaal), 12,00 euro (kinderen)

Gelderse Museumdag

Op zaterdag 19 oktober wordt de Gelderse Museumdag gehouden, met speciale activiteiten voor gezinnen met kinderen en gratis entree voor het Kröller-Müller Museum! Het Kröller-Müller viert tot juli volgend jaar haar jubileumjaar en heeft elke maand iets leuks te doen voor jong en oud. Milas de Verteller is op de Gelderse Museumdag aanwezig in het museum, hij is specialist in het verzamelen en vertellen van verhalen. Samen met kinderen gaat Milas langs alle schilderijen om het verhaal tot een goed einde te brengen. Deelnemen kan om 11:00 uur en 12:00 uur en om 13:15 uur, 14:15 uur en 15:15 uur.

Gelderse Museumdag, met onder meer gratis entree voor het Kröller Müller Museum.
Zaterdag 19 oktober
Let op: Er is ook van alles te doen in Museumpark Orientalis.

Laatst gewijzigd: 2013-10-17 16:56:57 · Gepubliceerd: 17 oktober 2013 - 1078