De leukste gratis dagjes uit

Gratis te bezoeken indooractiviteiten

Uit met korting Redactioneel door

archief oud artikel 25 november 2013 Toerisme De crisis slaat om zich heen en buiten wordt het fris en koud. Voordat het bar en boos wordt, zet DagjeWeg.NL snel een drietal gratis uitstapjes op een rijtje. En ze zijn nog binnen ook!

Duik in de wereld van films in het EYE

Ontdek het Hollywood van filmmuseum EYE, het enige filmmuseum dat Nederland rijk is. Tot de Basement, de permanente expositie in het EYE, heb je altijd gratis toegang. In drie stappen wandel je door de hele filmcollectie. In het Panorama omringen de mooiste filmfragmenten je, waarna je in één van de Pods-cabines op reis gaat met BN'ers als Georgina Verbaan, Wubbo Ockes en Jeroen Krabbé. Kijk op je gemak je favoriete film en speel daarna met de interactieve installaties op de Playground.

Een gratis dagje uit, en nog binnen ook!

Maak een tijdsprong in FutureLand

Sta oog in oog met een mammoet of neem een kijkje in de toekomst. FutureLand, het informatiecentrum van Maasvlakte 2, is voor iedereen een avontuur! Leer alles over de haven en de Maasvlakte. Bekijk Maasvlakte 2 vanuit de lucht in 2033, als het gebied helemaal in gebruik is. Bezoek ook de nieuwe tentoonstelling Beleef het verleden, waar je de Maasvlakte van vroeger bezoekt. Ga bijvoorbeeld op jacht met de jager-verzamelaar vanuit zijn gereconstrueerde kamp!

Ga voor oer-Hollands: bezoek de kaasfabriek

Proef, ruik en beleef de echte Volendamse kaas! In de Cheese Factory loopt het water je in de mond. Wist je dat kaas al zesduizend jaar bestaat? In het museum gaat de geschiedenis voor je leven. Verderop demonstreren de kaasmeisjes hoe ze kaasmaken, en natuurlijk mag je een klein stukje proeven.. In de kelder deelt een deskundige kaasproever zijn kennis met je. Eet smakelijk!

Zin om er juist buiten lekker op uit te gaan? Kleed je warm aan en ga op schattenjacht met geocaching!

Laatst gewijzigd: 2013-11-26 12:38:14 · Gepubliceerd: 2013-10-22 09:01:09 - 3251