Ga dit weekend over de grens met DagjeWeg.NL

Elke dag iets te doen! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

31 oktober 2013 Cultuur Middelburg, Gelderland DagjeWeg.NL gaat over grenzen dit weekend! Of je nou in Nederland blijft of naar België gaat: het belooft een cultureel weekend te worden. Zoek het buitenland op en geniet van sterren kijken, Indisch eten en dansen, lichtjes in Brussel en geschiedenis in Zeeland.

Sterrenkijkavond Geofort

GeoFort is af en toe ook 's avonds open. Hoor jij bij de mazzelaars die naar binnen mogen op 2 of 30 november of 28 december? Geef je snel op voor de sterrenkijkavond bij Geofort! Bij 'Powers of Ten' zoom je eerst uit, te beginnen bij jezelf, dan door het dak heen, helemaal tot het heelal. En dan weer terug, tot op je huid. En dan een bijzondere sterrentocht over het forteiland. Werp een blik door de enorme telescoop en bekijk de sterren van dichtbij. Na afloop is er warme chocolademelk bij een kampvuur. En je mag ook een mega-marshmallow roosteren.

Sterrenkijken bij Geofort op het forteiland
Zaterdag 2 november, zaterdag 30 november en zaterdag 28 december.
Aanvang: 18:00 uur (2 november om 18:30 uur).
Kosten: 12,50 per persoon
Aanmelden: via geozalen@geofort.nl o.v.v. welke datum en hoeveel personen.

Brussel staat in de spotlights

Het begint vandaag en het duurt tot komende zondag: de eerste editie van het Brussels Licht Festival. De prachtige stad wordt verlicht door lichtinstallaties en er zijn spectaculaire performances en een gezellige winterbarbecue. De stad is al zo mooi, maar wordt nu nog mooier uitgelicht door al die lichten. Goeie reden om het dit weekend lekker over de grens te zoeken en lastminute naar België af te reizen! Je vindt het parcours langs het kanaal, tussen de Sainctelettesquare en het Redersplein.

Brussels Light Festival
Donderdag 31 oktober tot en met zondag 3 november, telkens van 18:00 uur tot 23.00 uur.
Toegang: gratis.

Oosterse wereld tijdens de Pasar Malam

Zin om nog verder over de grens te gaan dit weekend? Cultuurliefhebbers kunnen zaterdag 2 en zondag 3 november terecht in De Broodfabriek voor de Pasar Malam Rijswijk. Deze oriëntaalse markt is een ontmoetingsplek voor jong en oud en staat garant voor oosters eten, een Aziatische sfeer, muziek, dansshows, workshops en stands. Warm lekker op tijdens deze beurs, waar ongelofelijk veel te zien is. Dansgroep Bali Dance Art opent het evenement met een originele Balinese dans, Javaanse dans en een mix van moderne dans. Onder meer zangeres Diana Monoarfamet Theresia geeft een optreden en zondag laat dansgroep Orchidee Molukse, Javaanse en Balinese dansen zien. Die dag zijn er ook demonstraties PencakSilat; traditionele Indonesische krijgskunsten.

Oosterse beurs Pasar Malam
In de Broodfabriek in Rijswijk.
Zaterdag 2 en zondag 3 november.
Zaterdag te bezoeken van 12:00 uur tot 22:00 uur, zondag van 12:00 tot 20:00 uur.
Toegang: Volwassenen: 8,00 euro, kinderen van 7 tot 12 jaar: 3,00 euro.

Open dag in teken van Zeeland & West-Indië

Het Zeeuws Archief opent zaterdag 2 november deuren die normaal gesloten blijven voor publiek: de ondergrondse schatkamers, waar de geschiedenis van Zeeland wordt bewaard. Daar staan onder andere archiefstukken die te maken hebben met de relatie van Zeeland met West-Indië. Een zeldzame zeekaart, een chirurgijnsjournaal en reispapieren van Zeeuwse slavenschepen. Er zijn workshops, een markt voor stamboomonderzoekers, exposities en er zijn boeken en prentbriefkaarten te koop. De depots zijn open voor bezichtiging!

Open dag in het Zeeuws Archief, met afsluitend een lezing van Kader Abdolah
Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg.
Zaterdag 2 november, vanaf 10:00 uur en om 16:00 de lezing 'Kisten vol archieven in mijn hoofd' van Kader Abdolah.
Entree: gratis, met uitzondering van de lezing. Die kost 5,00 euro per persoon.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-10-31 15:36:49 · Gepubliceerd: 2013-10-31 10:20:32 - 386