Sinterklaas komt eraan!

Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht

Dagje weg met Sinterklaas Redactioneel door
Foto 1. Hij komt eraan! De lieve, goede Sint is onderweg naar Nederland! Foto: 'Sinterklaas'. Fotograaf: Floris Looijesteijn. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

archief oud artikel 7 november 2016 Cultuur Landelijk Daar wordt aan de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt... Wie zou dat nu zijn, zo begin november? Sinterklaas, natuurlijk! Zijn intocht staat alweer voor de deur. Met pieten, zwart of niet, komt hij met pepernoten en muziek Nederland veroveren. Op naar de gezelligste tijd van het jaar!

Landelijke intocht 2016: Maassluis

In heel Maassluis is het feest! De stad is gastheer tijdens de landelijke intocht van de goedheiligman op zaterdag 12 november. Waag een dansje met één van de pieten! En heb je Stroopwafelpiet al gespot? Natuurlijk is Dieuwertje Blok als presentator op locatie ook weer van de partij.

Is Maassluis iets te ver weg om met een bezoekje te vereren? Geen probleem, zoals altijd wordt de intocht live uitgezonden op NPO 3.
Dagje weg met de kids SinterklaasSinterklaas uitjes Uitjes voor de hele familie

Sinterklaasjournaal

Op zaterdag 12 november vieren we dan misschien wel dat de Sint eindelijk ons kikkerlandje weer binnenvaart.. maar daar gaat natuurlijk een hele reis aan vooraf. Eigenlijk is het ieder jaar nog weer een beetje spannend of Sinterklaas Nederland wel gaat halen. Vaar nu zelf mee en volg Sint zijn belevenissen! Vanaf woensdag 9 november is het Sinterklaasjournaal weer iedere avond om 18:00 uur op de buis. Zet de pepernoten maar klaar en zap naar NPO 3!

Meer intochten op 12 en 13 november:

DEN HAAG/SCHEVENINGEN - Met veel muziek, bergen strooigoed en heel veel Pieten arriveert Sinterklaas op zaterdag 12 november in de haven van Scheveningen. Rond 10:30 uur zet Sint al voet aan wal, waarna hij zijn reis richting Den Haag vervolgt. Om ongeveer 16:00 uur komt de goedheiligman aan op het Plein, waar het feestje tot 17:00 uur doorgaat.

ROTTERDAM - Haal je pietendiploma op het Grotekerkplein in Rotterdam. Zaterdag 12 november is het er weer een dolle boel. Om 12:30 uur begint de Sint met een feestje op het Willemsplein en om 15:25 uur danst hij een laatste rondje bij de eindshow op het Grotekerkplein.

LEEUWARDEN - Natuurlijk slaat Sint ook de zoete kindertjes in Leeuwarden niet over dit jaar. Op zaterdag 12 november om 12:00 uur komt hij in de Prinsentuin aan om een feestje te vieren. Daarna maakt hij snel een inspectieronde door Leeuwarden. Kom je ook zwaaien en pepernoten vangen? Er zijn speciale pieten bij die glutenvrije pepernoten uitdelen.

AMSTERDAM - Hieperdepiep! Sinterklaas drijft op zondag 13 november Amsterdam binnen. Als dat geen reden voor een extra groot feest is! Een gigantisch spektakel vol pepernoten en vrolijke muziek staat op het programma. Over de Amstel vaart Sint-Nicolaas met honderden boten en een boel gezelligheid de hoofdstad in.

UTRECHT - In een lange vloot vaart Sinterklaas op zondag 13 november om 11:30 uur binnen op de Oudegracht in Utrecht. Laat je schminken op het Janskerkhof, haal je pietendiploma en knuffel de Sint als hij om 14:45 uur op het podium op het Domplein arriveert.

HOORN - Hoorn, wie klopt daar kind'ren? Ja, makkers in Hoorn staken ook hun wild geraas voor Sinterklaas. De Sint en zijn gevolg komen op zaterdag 12 november om 11:00 uur op de Oude Doelenkade aan. Vanaf daar vertrekken ze naar de Roode Steen, voor een feestelijke welkomstceremonie. Rond 14:00 is het programma afgelopen. Kinderen mogen verkleed komen - de leukste kleine Sint of Piet krijgt een prijs.

DEN BOSCH - Ook aan Den Bosch gaat de Sint niet stilletjes voorbij. Op zondag 13 november komt de bebaarde om 12:00 uur aan bij het Sint Jansbolwerk. De stoet reist door naar de Markt, waar de Sint wordt verwacht bij het stadhuis. Hier is een Pepernotenpopconcert met Jelle Amersfoort en natuurlijk lopen er pieten rond met lekker strooigoed.

Pssst.. zoekt de Sint misschien nog leuke cadeautjes? DagjeWeg.NL heeft nog wat leuke cadeautips!

Tip: geef de DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart als cadeau en laat de gelukkige zelf een uitje uitkiezen!
Foto 2. De pieten zullen er dit jaar overal anders uitzien; elke gemeente kiest zelf een uiterlijk voor de pieten. Foto: Stichting Binnenstadsmanagement Hoorn.
Foto 3. Nog even, en we kunnen Sinterklaas zijn hand weer schudden. Foto: 'Sinterklaas'. Fotograaf: LordFerguson. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

Laatst gewijzigd: 2016-11-11 08:38:53 · Gepubliceerd: 2013-11-05 15:21:08 - 3179