Weekend top 5: kies een leuk uitstapje!

Elk weekend iets te doen!   Redactioneel door

6 december 2013 Toerisme Zwolle, Overijssel Sinterklaas is het land weer uit, dus dat wordt lekker bijkomen dit weekend! DagjeWeg.NL heeft de tips voor de leukste dagjes uit. Of toch nog een verlaat heerlijk avondje? Tussendoor even lekker uitwaaien kan geen kwaad!

NEMO viert haar 90e verjaardag

Science Center NEMO bestaat 90 jaar! Dat wordt natuurlijk gevierd, het science center is zondag 8 december extra lang open, van 9:00 uur tot 21:00 uur. En bezoekers betalen dan maar 0,90 cent! Het is dan precies 90 jaar geleden dat in 1923 het 'Museum van den Arbeid' in Amsterdam door schilder Herman Heijenbrock werd opgericht. Dat was één van de voorgangers van NEMO. Er is zondag feest en er zijn extra activiteiten, zoals de fototentoonstelling aan de buitenzijde van het NEMO-gebouw met beelden van de afgelopen negentig jaar.

NEMO viert haar 90e verjaardag
Zondag 8 december 2013, tussen 09:00 uur en 21:00 uur.
Speciale entreeprijs: 0,90 cent per bezoeker.

IJskoude, maar o zo mooie kunst

Het IJsbeelden Festival in Zwolle gaat zaterdag van start. Alle beelden staan in het teken van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Een prachtige verzameling ijskoude kunst! Veertig internationale en Nederlandse kunstenaars hebben hier de afgelopen tijd gewerkt aan een megaproject: een sprookjesachtige wereld van sneeuw en ijs, vol beelden. In 35 scenes worden onder andere alle vorsten vanaf 1813 uitgebeeld.

IJsbeelden Festival Zwolle
Te bezoeken van 7 december tot en met 26 januari 2014.
De expositie heeft plaats in een grote tent op het Rodetorenplein in Zwolle en is te bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur.
Entree: 9,50 euro voor volwassenen, 5,50 euro voor kinderen.

Lichtvoetige muziek op de zondagmiddag

Het Aachener Klavierduo tovert de mooiste muziek uit de vleugel. Dit Duitse pianoduo tourt door Nederland en komt ook spelen in de Edesche Concertzaal. Ze spelen onder meer Franse muziek: lichtvoetige interpretaties van Bizets Jeux d'enfants en de Rapsodie Espagnole van Maurice Ravel. Dimitri en Alina Wesselowski delen niet alleen de liefde voor pianomuziek, maar ook in het echte leven zijn ze een stel. Komt dat horen en bestel meteen tickets!

Het Aachener Klavierduo in concert
Zondag 8 december in de Edesche Concertzaal in Ede.
Aanvang: 15:00 uur.
Entree: volwassenen: 22,00 euro; studenten: 17,00 euro; kinderen en jongeren tot 18 jaar: gratis.

Op Poolavontuur in de dierentuin

Vanaf zaterdag 7 december beleef je coole PoolAvonturen in Blijdorp. Klim, glij en klauter over ijskappen van de Zuid- naar de Noordpool. Wie durft er onder het poolijs te glijden om te ontdekken welke dieren er leven in deze koude onderwaterwereld? In de dierentuin is daarnaast ook de PooldierenRoute uitgezet en met de PoolQuizzz kan iedereen poolkennis opdoen. Een ijskoud dagje uit!

Kerstmarkt op de Orchideeën Hoeve

De anders zo tropische Orchideeën Hoeve biedt vanaf dit weekend winterse gezelligheid. Heerlijk shoppen op de gezellige overdekte kerstmarkt, mee neuriën met de mooiste live kerstmuziek en genieten van de lichtjesavonden. Daarbij worden de tuinen sprookjesachtig verlicht. Er zijn allerlei handgemaakte en streekproducten te koop, om alvast helemaal in kerststemming te komen.

Kerstmarkt op de Orchideeën Hoeve
Van 7 december tot 26 december, tussen 09:00 uur en 18:00 uur.
Entree: 9,50 euro voor volwassenen, 4,50 euro voor kinderen

Laatst gewijzigd: 2013-12-06 15:25:08 · Gepubliceerd: 2013-12-06 13:57:32 - 652