Vier feest met Place de l'Opera

Bezoek de opera

Wat is opera? Redactioneel door

archief oud artikel 11 februari 2014 Cultuur Het is feest bij Place de l'Opera! Het online operamagazine viert haar vijfde verjaardag. Vier het feestje mee en vereer de opera met een bezoekje. Geen idee hoe opera te waarderen? Place de l'Opera helpt je graag op weg.

Place de l'Opera, het enige professionele operamagazine in Nederland, viert haar vijfjarig jubileum. Sinds de start in 2009 is het aantal bezoekers van het operamedium bijna vervijfvoudigd. Vier het feestje mee en duik in de wereld van opera!

Komende tijd een avondje vrij? Check de agenda van Place de l'Opera voor opera's en liedrecitals in heel Nederland.

Kleurrijk spektakel

Bezoek bijvoorbeeld The Fairy Queen van Henry Purcell. Deze semi-opera toert van 14 februari tot en met 6 maart door het hele land, wordt opgevoerd door de Nationale Reisopera en is deels gezongen, deels gesproken. Bij The Fairy Queen verveel je je geen moment, want het belooft een kleurrijk spektakel te worden. Met veel kleur, veel kostuums en personages is The Fairy Queen losjes gebaseerd op A Midsummer Night's Dream van Shakespeare. Een prima 'instapper', voor wie niet gewend is aan operamuziek!

Tips voor beginners:

Hoewel de gesproken teksten in het Nederlands zijn en er bij de gezongen Engelse teksten een Nederlandse boventiteling is, is het altijd aan te raden om vooraf het verhaal van de opera eens door te lezen. Zo kun je ontspannender van de avond genieten.

Wat is opera?

Ontdek de wereld van opera! Place de l'Opera beantwoordt tien vragen om je op weg te helpen. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste opera's dan misschien wel in het Italiaans gezongen worden, maar dat een boventitel de Nederlandse vertaling erbij geeft?

Laatst gewijzigd: 2014-02-11 11:06:08 · Gepubliceerd: 11 februari 2014 - 220