Lang leve onze grondwet, hoera hoera!

Grondwet Festival in Den Haag Nieuws door

archief oud artikel 27 maart 2014 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Hoera voor de grondwet! De Nederlandse Grondwet bestaat zaterdag 29 maart precies 200 jaar. En omdat de grondwet voor iedereen is, mag jong en oud op het feestje komen.

Feestje voor jong en oud

Voor zo'n belangrijk iets als de grondwet wordt een groots verjaardagsfeest gehouden: het Grondwet Festival in Den Haag. Op deze bijzondere feestdag kun je een kijkje nemen in paleizen en historische gebouwen. Of de Ridderzaal, waar het Groot Dictee der Nederlandse Taal altijd wordt gehouden. Of de Eerste en Tweede Kamer, die je altijd op het journaal voorbij ziet komen. Bijzondere gebouwen, zoals de Trêveszaal, het Vredespaleis of het Catshuis. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en geschiedenis. Ontdek wat ze met de grondwet te maken hebben!

Spannende attracties

Tientallen organisaties openen deuren die normaal gesloten blijven tijdens het evenement. Er zijn workshops, lezingen en theatervoorstellingen. Er zijn spannende attracties (onder meer een Skywatch, een riddertoernooi en een demonstratie van de Koninklijke Landmacht). Bijna allemaal gratis te bezoeken. Je merkt het al: de grondwet is helemaal niet saai, of alleen maar voor politici. Iedereen mag komen feestvieren in Den Haag!

Informatie

Grondwet Festival, ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de Nederlandse Grondwet
Wanneer?
Zaterdag 29 maart, van 10:00 uur tot 17:.00 uur.
Waar moet je zijn?
Op 't Plein, de Hofplaats, rondom de Hofvijver en op het Lange Voorhout.
Entree:"
Gratis toegang. En bijna alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.
Meer weten?
Het Grondwet Festival is het tweede evenement in een rij van zes om de verjaardag van de grondwet te vieren. Meer informatie op de website van het Grondwet Festival.
En er zijn nog meer activiteiten georganiseerd rondom het Grondwet Festival.

Laatst gewijzigd: 2014-03-27 16:50:45 · Gepubliceerd: 27 maart 2014 - 362