Dagje uit dit weekend

Koningsdag |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat te doen op zaterdag en zondag?

25 april 2014 Toerisme De Rijp, Noord-Brabant Omgeven door een waas van oranje en rood-wit-blauw vieren we het weekend! Dit weekend staat bol van de activiteiten door het hele land. Natuurlijk in het teken van de eerste Koningsdag, maar er is meer te doen dan dat. Ook voor wie niet zo koningsgezind is: de Weekend Top 5!

Koningsdag 2014

Wat een feest! Zaterdag vieren we onze eerste Koningsdag. Eigenlijk een heel vertrouwd feestje, want Willem-Alexander viert het dit jaar nog net zoals zijn moeder. En dat betekent een gezellig bezoek aan Graft- De Rijp en Amstelveen, inclusief sport, oude ambachten en allerlei oranje lekkernijen. Benieuwd wat er nog meer te beleven valt? DagjeWeg.NL speurde naar de leukste activiteiten op Koningsdag.

Workshop vlaai bakken

Voor wie tijdens Koningsdag nog niet voldoende zoetigheid, met oranje tintje, heeft opgepeuzeld staat er vlaai klaar bij de Bisschopsmolen. Eigenlijk niet helemaal klaar, want je moet de echte Limburgse vlaai zelf nog bakken. Gelukkig leert de bakker iedereen de kneepjes van het vak, zodat je na de workshop vlaai bakken ook volop kunt proeven.

Workshop vlaai bakken bij de Bisschopsmolen in Maastricht.
Op verschillende data te boeken.
Toegang: € 29,95 per persoon.

Kinderen kopen hun eerste kunstwerk

Kinderen worden echte kunstkenners bij Kunst4Kids. Voor maar 35 euro kunnen ze zelf een kunstwerk kopen in deze tentoonstelling, speciaal voor hen ingericht. Geen enkele volwassene kijkt mee: de kinderen bepalen zelf welk kunstwerk ze kopen en waarom. Isabella (8 jaar) vertelt: "Ik heb iets gekocht met een soort roze olifant met grote vierkante poten. Ik zag ‘m hangen en vond hem meteen leuk”. Het museum organiseert deze tentoonstelling voor kinderen van 5 tot 18 jaar al twaalf jaar lang. Ook deze keer verwacht het museum lange rijen, dus wees daar op voorbereid!

Kunst4Kids in Museum Boijmans Van Beuningen
Van 27 april tot en met 4 mei 2014.
Toegang: gratis voor kinderen tot en met 18 jaar.

Leer goocheltrucs in Museum Speelklok

Komt dat zien! Hans Klok presenteert van 24 april tot en met 1 maart 2015 de tentoonstelling Moving Magic in Museum Speelklok in Utrecht. Er staan machines uit de negentiende eeuw uit Parijs die mensen al jaren betoveren met ingenieuze goocheltrucs en bijpassende muziekjes. Illusionist Hans Klok gebruikt nog steeds trucs waarvan automatenbouwer Robert-Houdin de grondlegger was. Je kunt hier in de meivakantie zelf ook de beginselen van goochelarij leren in een workshop.

Moving Magic in Museum Speelkok
Alle dagen open, in de vakantie ook op maandag, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: 9,50 euro voor volwassenen, 5,50 euro voor kinderen.

Van Huis en Haard – Airborne Memories

Vergeten verhalen in het het Airborne Museum in Oosterbeek. Een mooie voorbereiding op Bevrijdingsdag! In deze buurt leven talloze verhalen die verteld moeten worden. Direct na de Slag om Arnhem in september 1944 moesten meer dan 150.000 mensen uit Arnhem en omgeving op bevel van de Duitsers huis en haard verlaten. Bijna zeventig jaar later wordt de deksel opgelicht en wordt voor het eerst gesproken over wat deze dramatische evacuatie heeft betekend. Er is een tentoonstelling en speciaal voor de jonge bezoekers is er een Kinderverhalenspoor. En tijdens het evenement De Verhalenstoel vertellen ooggetuigen hun eigen verhaal.

De tentoonstelling Van Huis en Haard - Airborne Memories in Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek
De tentoonstelling is te bezoeken van 25 april 2014 tot en met 8 maart 2015.
Alle dagen open van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: 8,50 euro voor volwassenen, 4,50 euro voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-04-25 11:23:36 · Gepubliceerd: 2014-04-24 10:28:11 - 400