Laatste dag: tijdreis door het verleden

Schatkist in het Limburgs Museum Nieuws door

archief oud artikel 5 mei 2014 Toerisme Venlo, Limburg Het Limburgs Museum heeft het hele weekend al feest gevierd en vandaag gaan ze nog even door. Hier werd zaterdag een schatkamer geopend met vondsten uit 250.000 jaar. Terug in de tijd!

Archeologie is niet saai

In de nieuwe afdeling ‘Van Neanderthaler tot stedeling' wordt de grote collectie archeologie uit prehistorie, Romeinse tijd en vroege middeleeuwen gepresenteerd. Maar liefst een hele verdieping is ingeruimd voor deze schatten. Archeologie is niet saai in Venlo!

Touw, vuur en vellen

Om de nieuwe afdeling te vieren is er een familie-driedaagse. Ook maandag 5 mei kun je nog een kijkje nemen, bijvoorbeeld bij de demonstratie vuursteen bewerken (doorlopend van 11:00 uur tot 17:00 uur). Er worden technieken uit de vroege steentijd gebruikt. Of doe mee met het Vellenspel: welke dieren leefden vroeger en hoe voelden ze? Je kunt ook zelf touw maken. Touw is een fantastische uitvinding waardoor heel veel mogelijk werd! Voor wat meer actie doe je mee met een training voor Romeinse gladiatoren. Je wordt in sneltreinvaart opgeleid tot krijgshaftige strijders. Zweer trouw aan de keizer in de arena! In tegenstelling tot al dit machtsvertoon is er ook een beautysalon van zo'n tweeduizend jaar oud. Speciaal voor de dames die zich op z'n Romeins willen laten mooi maken.

Duik in het verleden

Er is nog veel meer te zien en te doen! Duik in het verleden en bewonder intussen de schatten die het Limburgs Museum vanaf dit weekend tentoonstelt.

Laatst gewijzigd: 2014-05-05 12:05:02 · Gepubliceerd: 5 mei 2014 - 123

Activiteiten Limburgs Museum

Nu te bezoeken

Feest!


In de familietentoonstelling Feest! ontdek je met allerlei spelelementen welke feesten er in Limburg worden gevierd. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen...

Binnen enkele weken te bezoeken

Zilveren Camera


Vanaf 1 juni t/m 29 september ontdek je de meest indrukwekkende nieuwsfoto's tijdens de tentoonstelling 'Zilveren Camera' in het Limburgs Museum in Venlo.

Zilveren Camera 2024


Vanaf 1 juni t/m 29 september ontdek je de meest indrukwekkende nieuwsfoto's tijdens de tentoonstelling 'Zilveren Camera' in het Limburgs Museum in Venlo. Dit jaar pakt het...