Wat ga jij doen dit weekend?

Wat te doen in het weekend? Redactioneel door

archief oud artikel 8 mei 2014 Toerisme Het is weekend! Geniet van deze dagen met een gezellig uitstapje. Neem je moeder of oma op sleeptouw ter ere van Moederdag of bezoek zomaar één van de leuke activiteiten. Er is genoeg te doen!

De paarden van de koning

Het hele weekend kun je je bij Paleis Het Loo vergapen aan paarden en koninklijke sport- en familierijtuigen tijdens het evenement De Paarden van de Koning. Het Koninklijk Staldepartement neemt uit Den Haag diverse koninklijke auto's mee, maar ook bijzondere rijtuigen, zoals de Gala Glas Berline, een brik, Duc, zelfrijwagen en jachtwagen. Natuurlijk zijn de aanspanningen compleet in stijl met tuigage en kleding. Er zijn paarden uit Friesland, Groningen en Gelderland en de hoefsmid en paardenverzorgers demonstreren hun vak.

De Paarden van de Koning, bij Paleis het Loo
Vrijdag 9 mei, zaterdag 10 mei en zondag 11 mei, van 10:00 uur tot 16:00 uur.
Entree: 14,50 euro voor volwassenen, 5,00 euro voor jeugd van 4 tot en met 17 jaar.

Probeer een elektrische fiets uit!

Altijd al een elektrische fiets willen uitproberen? Zaterdag 10 mei is je kans: tijdens het ElektrischeFietsen.com Event in Amersfoort kun je alle merken en modellen testen op de grootste testparcours van de Benelux, namelijk van anderhalve kilometer lang. Probeer bijvoorbeeld een toerfiets, stadsfiets, mountainbike of zelfs tandem. Alle vragen over elektrisch fietsen worden hier beantwoord. Leuk extraatje: alle bezoekers maken kans op een E-bike.

ElektrischeFietsen.com Event in Amersfoort
Zaterdag 10 mei, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: gratis

Onder moeders rok op moederdag

Speciaal voor Moederdag kun je in Het Dolhuys dit weekend terecht bij een bijzondere kunstproject: Onder Moeders Rok. Zaterdag 10 en zondag 11 mei kun je hier je persoonlijke verhaal of herinnering over moeders aan een rok hangen en genieten van de verhalen van andere bezoekers. Bij museum café Thuys kun je daarna genieten van een Moederdaglunch.

Kunstproject Onder Moeders Rok in Het Dolhuys
Zaterdag 10 mei en zondag 11 mei, van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 8,50 euro. Kinderen van 12 tot en met 18 jaar: 6,00 euro. Speciale actie: Kom met je moeder en ontvang één entreekaartje gratis!
Op zoek naar nog meer inspiratie voor Moederdag 2014?

Nationale Molendag

Tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 10 en zondag 11 mei kun je op zoek naar een molen bij jou in de buurt. Bijna alle molens van Nederland draaien dit weekend en ruim 950 molens zijn voor bezoek. Nog nooit bij die ene molen vlakbij wezen kijken? Dit is je kans! Bij diverse molens worden allerlei activiteiten gehouden, van verhalen vertellen tot pannenkoeken bakken en van wandelingen tot muziekfeesten. Of ontdek wat een molen allemaal kan: meel malen, water pompen of hout zagen Molens kunnen meer dan je denkt!

Nationale Molendag
Zaterdag 10 mei en zondag 11 mei. De openingstijden verschillen per molen. Zoek een deelnemende molen bij jou in de buurt!
Entree: gratis.

Bommen en granaten bij Slot Loevestein!

Het is zover! Op zaterdag 10 mei en zondag 11 mei opent Slot Loevestein de nieuwe presentatie 1001 bommen en granaten met een knallend evenement. De geschiedenis van het soldatendorp komt tot leven! In de voetsporen van de Soldaat van Oranje ga je op in de geschiedenis van Loevestein. Ga op theebezoek bij een Franse dame en leer een Franse dans. Of doe mee met de exercities en wordt een echte musketier. Overal in de vesting is iets te doen en zijn historische personages te ontmoeten. De Soldaat van Oranje nodigt iedereen uit!

Opening 1001 Bommen en Granaten in Slot Loevestein
Zaterdag 10 mei en zondag 11 mei, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 11,00 euro voor volwassenen, kinderen van 4 tot en met 18 jaar betalen 8,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2014-05-07 16:17:12 · Gepubliceerd: 8 mei 2014 - 701

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Ontdek alles over de kinderen van Slot Loevestein


Ontdek deze meivakantie meer over de jonge Loevestein bewoners door de eeuwen heen. De enthousiaste museumgidsen vertellen je er graag over. En ga ook op ontdekking in de vesting en doe mee aan...

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Binnen enkele weken te bezoeken

Pinksterweekend op Slot Loevestein: Aan tafel!


Dit Pinksterweekend is het ‘Dag van het Kasteel’ en het thema is dit jaar ‘Aan tafel’. Als de muren van de keuken van het kasteel toch eens konden praten. Tijdens het Pinksterweekend ontdek je in...