1

Dompel je onder in de Disney-wereld

'Disney Mania' toont alle scheppingen van illustrator Walt Disney

Unieke expo over de wereld van Disney door

archief oud artikel 25 mei 2014 Cultuur Hoorn, Noord-Holland De stripfiguren van Walt Disney zijn al tientallen jaren razend populair. Er zijn niet alleen stripverhalen gemaakt, maar ook speelgoed, knuffels, spelletjes en nog veel meer! Een expositie van kostbare items toont een indrukwekkend overzicht.

Disney Mania

Het Museum van de Twintigste Eeuw staat tot het einde van het jaar in het teken van Disney Mania, een tentoonstelling over alle scheppingen van Disney. De eerste Mickey Mouse, Donald Duck-speelgoed uit de jaren '30 en '40, films als Sneeuwwitje, Fantasia, Mary Poppins en Pinokkio, Disney-pretparken en ook de recente Pixar-films. Alles komt hier terug. En niet te vergeten ook het verhaal van Walt Disney zelf, de man die al deze figuren tot leven riep.

Originele tekeningen

Negentig jaar Disney. Het Museum van de Twintigste Eeuw maakt gebruik van particuliere verzamelingen en heeft zo de beschikking over uniek speelgoed, affiches, originele tekeningen, Disney-merchandise en nog veel meer objecten waar de verzamelaars nu soms kapitalen voor over hebben. Het museum laat de mooiste stukken zien, vaak nog met de originele doos ernaast.

Voor het hele gezin

Het hele gezin kan terecht bij 'Disney Mania': voor kinderen zijn er puzzeltochten en een speelhoek waar ze zich kunnen verkleden. Samen met hun (groot)ouders kijken ze hun ogen uit bij de honderden Disney-objecten en natuurlijk zijn er ook historische filmfragmenten en foto's te bewonderen. Het kantoor van Walt Disney is nagebouwd en een Disney-tekenbureau.
Disney Mania in Het Museum van de Twintigste Eeuw
Te zien van 25 mei tot en met 31 december 2014, van 10:00 uur tot 17:00 uur en in het weekend vanaf 12:00 uur.
Entree: 8,00 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen van 4 tot en met 16 jaar.

Laatst gewijzigd: 2014-05-22 12:19:48 · Gepubliceerd: 25 mei 2014 - 406

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Vanaf morgen te bezoeken

Expositie “90 jaar LEGO”


Op de expositie “90 jaar LEGO” toont het Museum van de 20e Eeuw in 3 zalen een unieke collectie die de hele periode van de speelgoedfabrikant beslaat. Vanwege het succes, al meer dan 135.000...

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.