Torenhoog Pinksteren in Museumpark Oriëntalis!

Dagje uit op Eerste en Tweede Pinksterdag 2014

Dagje uit met Pinksteren 2014 Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2014 Cultuur Heilig Landstichting, Gelderland Maak op Eerste en Tweede Pinksterdag een heuse tijdreis en ontdek de grootsheid van de Toren van Babel in Museumpark Oriëntalis. Voor heel even veranderen alle kinderen in archeologen, ravot iedereen in de woestijn en laat je je meeslepen door warme gitaarmuziek.

Vier Pinksteren in Museumpark Oriëntalis. Kom ook ravotten in de woestijn en ga op zoek naar oude vondsten! Ga net als echte archeologen op speurtocht, graaf allerlei voorwerpen op en houd ze onder de loep. Bouw ook mee aan de nieuwe toren van Babel en maak je eigen huisje. De nieuwe toren van Babel wordt namelijk een enorme, kleurrijke woontoren met allemaal huisjes!

Lees meer over de Toren van Babel op Wikipedia.

Ontdek de Toren van Babel

Heb je ooit het verhaal van de toren van Babel gehoord? In de Bijbel lees je in Genesis 11 (vers 1 tot en met 9) hoe Nimrod en zijn Babylonische volk een toren bouwen die 'tot aan de hemel' zou reiken. Als er verwarring ontstaat omdat ze elkaar niet meer verstaan, verspreid het volk zich over de hele wereld. Bij de tentoonstelling Torens van Babel: van tempeltoren tot wolkenkrabber in Museumpark Oriëntalis leer je alles over dit spannende verhaal. Je ziet ook hoe kunstenaars zich nog steeds laten inspireren door dit thema, je ziet hoe de moderne, stedelijke skyline zijn identiteit ontleent aan de moderne 'Torens van Babel' en je ziet archeologische opgravingen van de historische tempeltorens.

Maak een muzikale wereldreis op Tweede Pinksterdag

Maar da's nog lang niet alles. Met Pinksteren maak je bij de Torens van Babel: van tempeltoren tot wolkenkrabber namelijk ook een muzikale wereldreis! Tweede Pinksterdag luidt er warme meeslepende gitaarmuziek door Oriëntalis. Gitarist Gertjan Adema speelt de sterren van de hemel en brengt meeslepende gitaarmuziek uit Latijns-Amerika tot mystieke raga's uit India moeiteloos ten gehore. Reis met hem mee langs allerlei culturen en werelddelen.

Is Heilig Landstichting (Gelderland) iets te ver weg? DagjeWeg.NL heeft nog veel meer ideeën voor uitjes met Pinksteren.

Laatst gewijzigd: 2014-06-06 17:06:31 · Gepubliceerd: 7 juni 2014 - 277