Haal je boodschappen zonder verpakking!

Nieuw concept: hervul je eigen verpakking in deze biologische zaak

Robuust, de eerste verpakkingsvrije winkel van België Nieuws door

archief oud artikel 31 augustus 2014 Trends Antwerpen, Antwerpen Robuust Zero Waste Shop opent vandaag na enig uitstel haar deuren in Antwerpen. Het is de eerste verpakkingsvrije winkel van België: je moet zelf je zakjes, kartonnetjes of doosje meenemen. Een uniek concept!

Milieuvriendelijk boodschappen doen

Duurzaamheid is in. Er is veel aandacht voor het milieu. Maar de Zero Waste Shop, Robuust, gaat nog een stapje verder om het milieu te ontlasten: in deze nieuwe winkel 'tap' je zelf biologische voedingswaren en verzorgingsproducten. Neem je eigen verpakking mee en hervul hem met honing, kruiden, groente, granen, olie, sap, rijst en noem maar op. Er worden alleen seizoensgebonden (streek)producten verkocht. Een unieke manier van boodschappen doen en zo duurzaam als 't maar kan.

Weekendje Antwerpen? Goed idee! Boek een hotel in deze mooie stad.

Bewust leven met Robuust

Niet alleen ontbreekt het plastic in Robuust, ook is er veel duurzaam non-food te koop. Deze producten maken een bewust leven mogelijk, aldus de jonge initiatiefneemster Savina Istas: "Deze voorwerpen gaan van bamboe tandenborstels en roestvrijstalen scheermesjes tot rietjes die gemaakt zijn uit duurzame en niet schadelijke materialen! Deze voorwerpen gaan langer mee en zijn 100% recycleerbaar. Ook verkoopt Robuust huishoudelijke reinigingsmiddelen in bulk zoals zeep, natuurlijke shampoo, douchegel, massageoliën, voedingssupplementen en essentiële oliën. Robuust is niet alleen een winkel, maar verkoopt ook een levensvisie."

Opening Robuust

Savina Istas heeft gebruik gemaakt van crowdfunding om tot de opening van Robuust over te gaan. Haar initiatief werd met veel enthousiasme begroet. Na enig uitstel opent de biozaak zondag 31 augustus 2014 haar deuren aan de Reyndersstraat 2/1 in Antwerpen. De winkel wordt tussen 14:00 en 18:00 uur officieel geopend.

Laatst gewijzigd: 2020-01-17 11:11:31 · Gepubliceerd: 31 augustus 2014 - 3149