Laat je verrassen tijdens het Stadsfestival Zwolle

Stadsfestival Zwolle 2014 | Nieuws door

Vijf dagen muziek en theater op en langs de grachten

3 september 2014 Cultuur Zwolle, Overijssel Langs de kade en op het water gebeurt het de komende dagen: Zwolle verandert in een groot podium tijdens het Stadsfestival. Geniet van (gratis) concerten, ontdek de stad met een bootje of luister naar Dominee Gremdaat.

Festivalhart in Mediterraanse stijl

Van 3 tot en met 7 september 2014 geniet je in Zwolle van het derde Stadsfestival. Vijf dagen vol muziek, dans en theater op en rond de stadsgrachten. Vanaf het Festivalhart - het Rodetorenplein - vertrekken elke dag bootjes waarmee je op ontdekkingstocht kunt langs de grachten van deze verrassende stad. Daar is ook de kaartverkoop en er zijn ook voorstellingen en concerten te zien. Het plein is omgetoverd in Mediterraanse stijl, met 'casita's', kleine huisjes waar minivoorstellingen worden gegeven. Er zijn ook 'puesto's', mobiele ateliers met boeken, schilderijen, sieraden en nog veel meer.

Blijf lekker pitten en boek een hotel in Zwolle!

Op het water

Het water op? Kies voor
  • Een vaartocht langs de poorten van Zwolle
  • Een theatercruise naar Kampen
  • Een theaterspektakel van De Jonge Honden
  • De Zingende Zeemeerminnen

Langs de kade

Blijf je liever op het vasteland? Wat dacht je van
  • Een intiem concert in een achtertuin
  • De voorstelling Een vriendelijke draak van Theatergroep Gnaffel
  • Project: Walvis
  • Een wijze les van Dominee Gremdaat

Beeldbuis Festival

Bij het Beeldbuis Festival staan korte films en beelden in de spotlights. Dit jaar op het programma: een buitenfilm, expo, installaties in de openbare ruimte en de 'Clash of the Shorts', een competitie voor korte films in Theater de Spiegel.

Thorbeckegracht Concert

Vrijdag 5 september, zaterdag 6 september en zondag 7 september zijn er als afsluiting van de dag gratis concerten op de Thorbeckegracht. Beluister de klassieke muziek, pop, soul of jazz vanaf de tribune of kom in je eigen bood. Zaterdag geeft Guido’s Orchestra een optreden, vrijdag luister je naar hiphop door Rico & A.R.T. en naar de soulband Chalga, bestaande uit studenten van het ArtEZ Conservatorium.

Praktische informatie

Stadsfestival Zwolle
Van 3 september tot en met 7 september 2014.
Kaartverkoop en informatie in het Festivalhart op het Rodetorenplein.
Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn gratis concerten te bezoeken bij de Thorbeckegracht. Voor de voorstellingen in de casita's moet een klein bedrag worden betaald. Er kan gepind worden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-09-03 09:01:11 · Gepubliceerd: 2014-09-02 14:29:48 - 472