Leer lezen in braille tijdens de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek in het muZIEum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Leuke leesactiviteiten in het 'museum van de blinden'

2 oktober 2014 Cultuur Nijmegen, Gelderland Hoe kun je lezen als je niets kunt zien? Dat leer je tijdens de Kinderboekenweek in het muZIEum. Kom zelf braille lezen of braillekaartjes typen. In dit 'museum' moet je al je zintuigen gebruiken!

Lezen in braille

In het muZIEum weten ze alles over de wereld van de blinden. En omdat de Kinderboekenweek zestig jaar bestaat, zijn er ook leuke leesactiviteiten in het muZIEum. Maar... hoe kun je lezen als je niets kunt zien en geen letters kunt lezen? Blinde en slechtziende mensen gebruiken het braille, een oude methode. Kom zelf braille- en voelboeken lezen! Zelf aan de slag kan ook: er staan braille-typemachines waarop je je eigen braillekaartjes kunt typen. In de knusse leeshoek in de foyer kun je je ogen dicht doen en luisteren naar één van de korte luisterverhalen.

Rondleiding in het donker

Als je er dan toch bent, doe dan meteen mee met een leuke en spannende tocht door het donker. Deze donkerbeleving moet je wel van te voren reserveren. Ga een uur lang met een blinde of slechtziende op pad en ontdek een nieuwe wereld! Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Praktische informatie

Activiteiten rondom de Kinderboekenweek in het muZIEum
Van 1 tot en met 12 oktober 2014, van 9:30 uur tot 17:00 uur. In het weekend van 11:00 uur tot 18:00 uur.
Entree: gratis.

Laatst gewijzigd: 2016-10-18 09:55:42 · Gepubliceerd: 2014-10-01 18:15:54 - 520