Bewonder de lichtjes van Delft

De Salonboot neemt je mee naar de Lichtjesavond in Delft

Dagje uit in Delft Nieuws door

archief oud artikel 8 december 2014 Toerisme Delft, Zuid-Holland Op een gewone doordeweekse dag licht Delft helemaal op voor de traditionele Lichtjesavond. Kerstkoren, popkoren en de kerstorgelman vullen de stad met sfeervolle muziek. Op die klanken wordt de kerstboom op de Markt feestelijk ontstoken. In een heuse 3D-lichtprojectieshow.

Naast de Nieuwe Kerk van Delft pronkt deze dagen een enorme kerstboom. En vanavond, dan is het zover, dan gaan de lichtjes aan! Na een korte toespraak ontsteekt de burgemeester van Delft de grote boom. En dat is niet het enige, want de hele avond lang genieten toeschouwers van een 3D-lichtprojectieshow op de Nieuwe Kerk. De show duurt een kwartier en start op vijf verschillende tijdstippen. Je kunt dus gerust eerst ergens anders kijken, want er is nog meer te doen op deze Lichtjesavond.

Kerstmarkt Delft

De straten van de Delftse binnenstad gloeien op 8 december van de bedrijvigheid. In totaal vullen verschillende aanbieders meer dan 130 kramen met hun waren tijdens de kerstmarkt. Allemaal mooie en lekkere spulletjes voor de kerstdagen. Natuurlijk is warme chocolademelk volop verkrijgbaar op deze gezellige avond en er klinkt muziek! In Dickens-stijl brengen zangers hun liederen ten gehore en in diezelfde stijl staat er straattheater op het programma. Doedelzakken trekken door de Hippolytusbuurt en de Q Big Band staat bij de Oude Jan. Bekijk hier het complete programma van Lichtjesavond 2014.

Laatst gewijzigd: 2014-12-08 17:22:43 · Gepubliceerd: 8 december 2014 - 232