1

Leukste uitjes in de voorjaarsvakantie!

Krokusvakantie 2015: heerlijk dagje uit met de kinderen

Meer uitjes in de voorjaarsvakantie 2015   Redactioneel door
Foto 1. In het Universiteitsmuseum Utrecht vind je rare beesten en spannende proefjes.

4 februari 2015 Toerisme Een bizarre beestenboel, een spannende gps-speurtocht of heerlijk pannenkoeken eten met opa en oma? Ga een heerlijk dagje uit met de kids in de voorjaarsvakantie! DagjeWeg.NL selecteerde de leukste uitjes.

Vier je vakantie in de ijstijd!

LEIDEN - Vier je vakantie in de ijstijd in het Rijksmuseum van Oudheden van zaterdag 14 februari tot en met zondag 1 maart. Beschilder stenen, maak een ketting met kralen en een ijstijd-amulet of doe mee aan de workshop vuurstenen bewerken op dinsdag 17 februari, zondag 22 februari en dinsdag 24 februari. Of bezoek de fossielendag op woensdag 25 februari, waar experts van onder meer Naturalis je favoriete fossiel onderzoekt. Neem ook even een kijkje bij de spannende kinderexpositie IJstijd, waar je Bor en Veer ontmoet. Doorsta jij, net als hen, de ontberingen van de ijstijd?

Wanneer is de voorjaarsvakantie 2015?

Regio Zuid: 14 februari tot en met 22 februari 2015
Regio Noord/Midden: 21 februari tot en met 1 maart 2015

Doldwaze beestenboel in het Universiteitsmuseum

UTRECHT - Van maandag 16 februari tot en met zondag 1 maart 2015 is het weer een doldwaze Beestenboel in het Universiteitsmuseum Utrecht! Weet jij hoe een skelet van een oerreptiel eruitziet? Of van een nijlpaard? Speur mee en doe de skelettentour... Of ga er dagelijks op uit met een Jeugdlaborant en vind het antwoord op spannende vragen. Ontdek alles over snavels, vreemde dieren en haaientanden! En in het Jeugdlab kun je allerlei X-perimenten doen die te maken hebben met zien, ruiken, proeven, horen en voelen. Maar let op! Niet alles is wat het lijkt...

Maak een GPS-tekening in GeoFort

HERWIJNEN - De GeoExperience van GeoFort is al een hele belevenis op zich, maar van zaterdag 14 februari tot en met zondag 1 maart wachten er nog veel meer activiteiten. Maak een tekening met je GPS, bouw constructies en objecten met bamboe of loop mee met een historische rondleiding. Ben je iets avontuurlijker aangelegd? Doe dan mee aan een workshop minecraft: zoek de coördinaten op het virtuele fort in Minecraft en speur daarna naar de code op het echte fort!

Mega Indoor Kinderfestijn: voor grote en kleine avonturiers

ENSCHEDE - Het Mega Indoor Kinderfestijn doet zijn naam eer aan: maar liefst 7.000 vierkante meter aan speelplezier wacht groot én klein van maandag 23 tot en met vrijdag 27 februari in Expo Twente. Terwijl papa en mama op de markt rondsnuffelen, hebben kinderen tot en met twaalf jaar de tijd van hun leven op de springkussens, stormbanen en glijbanen. De allerkleinsten verkennen MonkeyTown in de speciale peuterzone.

Beppe bakt pannenkoeken!

EERNEWOUDE - In het Fries Landbouw Museum is het smullen geblazen tijdens De Pannenkoek en Beppedagen van dinsdag 24 februari tot en met vrijdag 27 februari. Kom samen met pake en beppe (opa en oma) langs, leer alles over graan en op de binnenplaats van het museum kun je lekker zelf aan de slag. Doe de graankorrelspeurtocht en kom vlegelen of stro-vlechten. Maal je eigen graan en bak samen met oma een overheerlijke pannenkoek! En iedere dag wipt Tante Jellebel ook nog even langs in het theater, waar ze op onderzoek gaat naar het mysterie van het verdwenen meel. Spannend!

Staat er niets tussen? DagjeWeg.NL heeft nog veel meer ideeën voor leuke uitjes in de krokusvakantie.
Foto 2. In het Universiteitsmuseum Utrecht vind je rare beesten en spannende proefjes.
Foto 3. In het Rijksmuseum van Oudheden leer je alles over de ijstijd.
Foto 4. Voor spannende speurtochten en doolhoven ga je naar GeoFort.

Laatst gewijzigd: 2015-02-05 10:25:09 · Gepubliceerd: 2015-02-03 10:49:49 - 2227