Vliegende verfspetters bij een schilderworkshop voor kinderen

Bezoek Rijksmuseum Amsterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Ontdek of jij ook kunstenaarsbloed hebt en maak een prachtstuk

27 februari 2015 Cultuur 125 jaar na zijn overlijden, is 2015 het jaar van Van Gogh. De prachtige kunstwerken van deze schilder zijn in verschillende musea te zien. Maar het blijft niet altijd bij kijken. Ontdek of jij ook kunstenaarsbloed hebt en ga zelf aan de slag tijdens een schilder- of knutselworkshop! DagjeWeg.NL geeft een overzicht van creatieve workshops voor kinderen.

Foto 1. Digitaal schilderen met een echte penseel in het Kröller Müller Museum. Foto: Kröller Müller Museum

Schilderen met Rembrandt in het Rijksmuseum

Trek oude kleren aan en wordt een echte kunstenaar

AMSTERDAM - Als het gaat om schilderkunst, kan het Rijksmuseum natuurlijk niet achterblijven! Het museum organiseert schilderworkshops, speciaal voor kinderen. Het grote voorbeeld bij deze workshops is Rembrandt, een meesterschilder in hart en nieren. Ontdek de magie van dikke lagen verf en probeer het zelf uit. Doe het, net als Rembrandt, net even anders en vertel je verhaal met een schilderij!

Vrolijke verfspetters in het Frans Hals Museum

HAARLEM - Na een korte rondleiding door het Frans Hals Museum heb je genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Pak die kwast maar op, steek hem in de verf en verwerk je kijkervaringen in een prachtig kunstwerk. De workshops voor kinderen worden gegeven door twee ervaren museumdocenten. Per cursus komen er verschillende thema's aan bod: maak bijvoorbeeld een stilleven, een portret of een landschap. De cursussen vinden plaats op zaterdag 7, 14 en 21 maart.

Creatieve creaties in het Cobra Museum

AMSTELVEEN - Maak de mooiste creaties van verschillende materialen in het Cobra Museum. Ga samen met andere kinderen aan de slag of volg een workshop met de familie. Bij de familieworkshop maken ouders en kinderen hun eigen kunstwerk, en kunnen ze elkaar helpen. De workshops voor kinderen zijn op 29 maart, 31 mei , 25 oktober en 27 december. De familieworkshops vinden plaats op: 22 februari, 26 april, 27 september en 29 november.

Digitaal schilderen in het Kröller Müller Museum

OTTERLO - Gewoon schilderen, maar toch anders. Ervaar een nieuwe manier van schilderen in het Kröller Müller Museum. In 2014 bedacht het museum een schilderspel waarbij bezoekers met een echt penseel kunnen schilderen op een digitaal canvas. Schilder jij de strakke lijnen van Piet Mondriaan, of ga je toch voor de puntjes van Seurat? Schilder erop los bij het spel 'Schilderen met de meesters? Dat kan ik ook' en ontdek wat jij in huis hebt!

Ontdek de kunstgeschiedenis voor kinderen

ALMERE - Ga aan de slag in Atelier de Verwondering. Tijdens deze workshops wordt schilderen gecombineerd met een interessant onderwerp uit de kunstgeschiedenis, speciaal toegespitst op kinderen. Kies zelf een thema voor de workshop of maak een keuze uit één van de bestaande thema's. Leg jezelf vast op een zelfportret, neem de omgeving onder de loep bij het maken van een landschap of spetter met de verf voor een zelfbedacht abstract kunstwerk! Workshops zijn iedere dag van de week te boeken, in overleg met de kunstenaar.

Na een bezoek aan één van deze workshops, ben je gegarandeerd een hoop kennis en ervaring rijker! Maar vergeet geen oude kleren aan te trekken, schilderen gaat niet altijd zonder spetters.

DagjeWeg.NL heeft nog veel meer ideeën voor creatieve kinderuitjes.
Foto 2. Gezellig samen schilderen in het Frans Hals Museum. Foto: Frans Hals Museum
Foto 3. Maak een kunstwerk tijdens een schilderworkshop. Foto: Frans Hals Museum

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-03-04 10:37:27 · Gepubliceerd: 2015-02-27 16:51:23 - 933