Paaszondag: wat is er te doen?

Leuke uitjes op Eerste Paasdag

Leuke uitstapjes op Eerste Paasdag   Nieuws door
Foto 1. Eieren schilderen hoort erbij, ook in Museumpark Orientalis. Foto: Museumpark Orientalis - Heilig Land-Stichting

4 april 2015 Toerisme Blijf niet in je bed liggen op Eerste Paasdag! Er is zoveel te doen! Bezoek eens een (vroege) kerkdienst of mis of trek er op uit met het gezin. Dit jaar geen uitgebreide maaltijden of ellenlange spelletjesmiddag, maar een gezellig uitstapje op Paaszondag! Actief, verdiepend, op het water of rondom het vuur!

Roofvogelshow

VALKENBURG - Niks geen zoete konijntjes of kippetjes: zondag 5 april zijn er roofvogelshows op de Kasteelruïne. Verschillende roofvogels vertonen hun vliegkunsten. De shows zijn om 13:00 uur en 16:00 uur en na afloop kun je met de vogels op de foto.

Er is nog veel meer te doen in het Paasweekend! Snuffel tussen de tips voor Eerste en Tweede Paasdag!

Bijbels verhaal

HEILIG LAND-STICHTING - Vier Pasen in het decor van het Bijbelse verhaal: op Eerste Paasdag is er van alles te beleven in Museumpark Orientalis. Vanaf het Plein van Pilatus start een Paaswandeling rondom het verhaal van Jezus, van de veroordeling tot het graf. Er worden matzes gebakken en Pesachliederen gezongen in de synagoge. Schilder de mooiste eieren of bekijk de expositie met kunstwerken die geïnspireerd zijn op de vorm van het paasei.

Varen naar Paaseiland

NIEUWKOOP - Ga mee met een vaartocht naar Paaseiland op Paaszondag! Niet echt natuurlijk: belevingseiland De Geitenkamp wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot Paaseiland. Net zo goed als er eieren horen bij Pasen, horen ze ook bij de Nieuwkoopse Plassen. Watervogels broeden juist in deze tijd en er worden eieren van verschillende soorten vogels verstopt. Ga maar zoeken met z'n allen! Misschien zit er ook wel eentje van chocolade tussen...

Paasvuur Espelo

HOLTEN - Elk jaar wordt in Espelo één van de grootste paasvuren van Nederland gebouwd. Dit paasvuur wordt zelfs in het Guinness book of records vermeld. Ook doen de bouwers mee in de strijd om de grootste 'boake van Holten', daarbij worden de paasvuren vanaf 4,5 meter met de hand gebouwd. Het vuur wordt om 21:00 uur ontstoken. Na afloop is er muziek. Ook in Nagele wordt een paasvuur ontstoken, compleet met vuurspuwer.

Zin om eieren te zoeken, maar niet bij jezelf in de achtertuin? Vijf leuke tips waar kinderen kunnen gaan eieren zoeken dit weekend.
Foto 2. Roofvogels vertonen hun kunsten in Valkenburg. Foto: Kasteelruïne
Foto 3. Weet jij het verschil tussen diverse vogeleieren? Foto: Natuurmonumenten
Foto 4. In Espelo wordt elk jaar één van de grootste paasvuren gebouwd. Foto: Paasvuur Espelo

Laatst gewijzigd: 2015-04-03 15:12:50 · Gepubliceerd: 2015-04-03 15:10:18 - 3685