De AutoRAI: Racen, spelen en ontdekken als vanouds

Stap in een Ferrari, test je rijskills en ontdek de nieuwste snufjes

Bezoek de AutoRAI Nieuws door
Foto 1. Minister-President Rutte gaf het startsein voor de AutoRAI. Foto: AutoRAI

archief oud artikel 19 april 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland De AutoRAI is na twee jaar terug van weggeweest! Laat je jongensdromen werkelijkheid worden en stap binnen in RAI Amsterdam. Van vrijdag 17 april tot en met zondag 26 april is hier voor iedereen wat te beleven: van meerijden in een Lamborghini tot een testrit op het parcours en van een kinderspeelhoek tot de nieuwste ontwikkelingen in de autowereld!

Stap in de toekomst van auto's

Wie als eerste de nieuwste snufjes op het gebied van auto's wil zien, is bij de AutoRAI op de juiste plek! Met vier wereldprimeurs, drie Europese en 84 Nederlandse primeurs is hier wel heel veel nieuws te ontdekken. Bekijk een spectaculaire conceptcar van de toekomst, of doe juist een stap terug in het verleden. Snuif de nostalgie van vroeger op in AutoRAI Klassiek, een speciale hal voor auto's van toen. Wie kent de Ford Mustang, de Saab 99 Turbo of de Rolls Royce Silverline nog?

Neem plaats in een Lamborghini en scheur door de hallen van RAI Amsterdam

Race over het spectaculaire verkeersplein

Ontdek de nieuwste snufjes in het InnovationLAB en ga dan snel verder naar het Buitenpark. Hier komen innovaties tot leven en staan twintig auto's klaar om getest te worden. Leer de allernieuwste technieken op het verkeersplein van de toekomst, oefen het Dr. Oetker 180 graden-inparkeren of probeer het myJINI Dubbeldekker Rijden. Hierbij leg je in twee op elkaar gelaste auto's een parcours af. Wie durft?

Scheuren in een Ferrari

Vol gas scheuren in de Racehal? Neem plaats naast een coureur in een Ferrari, Lamborgini of Aston Martin en ervaar een lekker stukje racen. Liever zelf het stuur in handen? Probeer dan de hydraulische Formule 1 of World Rally Car simulatoren en neem een kijkje in de pit lane. Met de nieuwe online tool test je welke rijstijl jij hebt. Deze tool geeft meteen aan welke auto het best bij jouw persoonlijkheid past.

Autobanen bouwen voor de kids

Ook de kids vermaken zich als de beste op de AutoRAI. Natuurlijk raken ze niet uitgekeken bij al die stoere wagens, maar ze mogen ook zelf aan de slag! Kinderen bouwen de allermooiste autobanen in de Mattel Hot Wheels Play Zone. En zijn ze moe van al dat stapelen? Dan ploffen ze gewoon neer in een RTL Telekids-zitzak. Hier kun je lekker uitblazen tijdens één van de afleveringen van dit programma.

Praktische informatie

De AutoRAI is te bezoeken van 17 april tot en met 26 april. Geopend van 11:00 uur tot 22:00 uur, in het weekend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entreeprijzen: kaartjes kosten in de voorverkoop 14,50 euro. Kinderen tot en met 14 jaar hebben gratis toegang.
Foto 2. Wil jij ook voelen hoe het is om in zo'n mooie auto te zitten? Foto: AutoRAI
Foto 3. Scheur maar over die racebaan! Foto: AutoRAI
Foto 4. Test je rijskills in een testwagen. Foto: AutoRAI
Foto 5. Wie wil er nu niet op de foto met zo'n stoere bak? Foto: AutoRAI

Laatst gewijzigd: 2015-04-17 20:53:51 · Gepubliceerd: 2015-04-17 12:40:23 - 488