Ga oer-Hollands op stap tijdens Nationale Molendag 2016

Trek de Hollandse klompen aan en stap binnen in één van de 950 molens

Bezoek een molen tijdens Nationale Molendag Nieuws door
Foto 1. Ga ook graan malen tijdens Nationale Molendag! Foto: Huis voor de Kunsten Limburg

archief oud artikel 13 mei 2016 Cultuur Ga dit weekend oer-Hollands op stap en bezoek een molen! Op de Nationale Molendag van zaterdag 14 mei en zondag 15 mei zijn 950 molens open voor bezoek. Dus, trek je klompen aan en beklim Neerlands trots.

Van graan malen naar pannenkoeken bakken

Maak kennis met het culturele erfgoed uit jouw omgeving. Molens werden eeuwenlang gebruikt voor het malen van graan, zagen van hout en het maken van papier. Door technische ontwikkelingen zijn de Hollandse reuzen nu niet meer nodig, maar op Nationale Molendag worden de geliefde molens van Nederland in het zonnetje gezet! Werp een blik in het leven van vroeger en ontdek hoe de molenaar zijn werk deed.

Bak de lekkerste pannenkoeken met zelfgemalen molenmeel

Fietstocht of pannenkoeken bakken?

Tijdens de molendagen neem je een exclusief kijkje in de geschiedenis van Nederland. Maar behalve dat, worden er rondom en in de verschillende molens allerlei activiteiten georganiseerd. Fiets of wandel mee met één van de routes, luister naar spannende verhalen van de verhalenverteller of ga pannenkoeken bakken met molenmeel!

Waar ga jij heen?

Praktische informatie

De Nationale Molendag vindt plaats op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016 van 10:00 uur tot 17:00 uur. Openingstijden verschillen per molen en ze zijn niet allemaal op beide dagen geopend. Toegang tot de molen is gratis. Ga bijvoorbeeld langs bij de Doesburger Molen in Ede. Hier is een markt en kun je groene pannenkoeken proeven. Of bezoek Korenmolen De Windotter in Utrecht. Deze molen is nog altijd in werking.
Foto 2. Molen Zeldenrust in Dokkum. Foto: H. de Kroon
Foto 3. Bezoek één van de ruim 950 Hollandse molens. Foto: H. de Kroon
Foto 4. Geniet van een fietstocht of één van de andere activiteiten. Foto: H. Noot

Laatst gewijzigd: 2016-05-13 12:03:51 · Gepubliceerd: 2015-05-08 15:36:20 - 2852