DagjeWeg.NL Weekend Top 5: ga eropuit!

Wat gaan we doen op vrijdag, zaterdag en zondag?

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door
Foto 1. Experimenten met waterraketten bij het Zeeuws Museum. Foto: Stadsfeesten Middelburg

archief oud artikel 11 juni 2015 Toerisme Wat heeft het weekend ons te brengen dit keer? Tropische temperaturen, spetterende zwembaden of één van de vele zomerse evenementen! Geniet van een dagje uit dit weekend met de DagjeWeg.NL Weekend Top 5. Veel plezier!

Feest in Middelburg

MIDDELBURG - In hartje Middelburg wordt vanaf donderdag 11 juni tot en met zondag 14 juni vier dagen lang feest gevierd. De Stadsfeesten Middelburg staan als vanouds garant voor een programma vol plezier voor de hele bevolking. Sluit ook aan en geniet van de vele (muziek)voorstellingen op staat, kinderanimatie en het lekkere eten!

Militaire muziek in Den Bosch

DEN BOSCH - Het centrum van Den Bosch wordt zaterdag 13 juni overspoeld met de vrolijke (militaire) klanken van de streetparade en de Taptoe 's-Hertogenbosch. De hele middag zijn er ruim twintig orkesten te horen in de binnenstad. 's Avonds verplaatst de show zich naar stadion De Vliert, waar zeven toporkesten maar liefst drie uur vrolijkheid verzorgen.

Dag van de Bouw 2015

LANDELIJK - Altijd al zo benieuwd geweest naar wat er achter de schermen gebeurd op een bouwplaats? Kom kijken tijdens de Dag van de Bouw. Van kleinschalige woningprojecten tot grootschalige zorggebouwen: op maar liefst 180 locaties door heel Nederland openen bouwhekken voor nieuwsgierige bezoekers. Kom je ook verbazen over wat er allemaal mogelijk is!

Dag van de Munt 2015

UTRECHT - De munt staat dit weekend ook centraal, tijdens de Dag van de Munt 2015 op zaterdag 13 juni. Duik in het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht - naast het voormalige Geldmuseum - in de wondere wereld van het geld en vraag alles wat je altijd al wilde weten op de muntbeurs. Deze dag is ook deel 4 van serie 'Innovatieve munttechnieken' te krijgen en de speciale '60 jaar Nijntje'-penning 2015!

Ambachten in Gelderland

GELDERLAND - Ontdek deze zomer wat Gelderland allemaal te bieden heeft! Op vrijdag 12 juni opent Erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland in Ulft. Papierscheppers, steenfabrieken, ijzergieters en stoelenmatters: er ligt heel wat ambacht verscholen en dit festival maakt het allemaal zichtbaar. Tot en met zondag 20 september zijn er onder meer diverse tentoonstellingen, open dagen, fietsroutes en films.

Psst.. heb jij al gestemd? De mystery guests van de DagjeWeg.NL Award 2015 onderwierpen Ballorig Sneek en Drouwenerzand Attractiepark al aan een nauwkeurig onderzoek. Je hebt nog tot en met 4 september om te stemmen. Stem op je favoriete uitje en win vrijkaarten voor een dagje uit!
Foto 2. Leuke activiteiten in de binnenstad van Middelburg. Foto: Stadsfeesten Middelburg
Foto 3. Marcheer mee tijdens de Taptoe! Foto: Taptoe 's-Hertogenbosch
Foto 4. Neem een kijkje in het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt. Foto: Dag van de Munt, KNM
Foto 5. Gelderland bruist van de historie en de ambachten. Foto: Gemaakt in Gelderland

Laatst gewijzigd: 2015-06-12 11:28:47 · Gepubliceerd: 11 juni 2015 - 749