Vaderdag 2022: de leukste dagjes uit voor vaders

Vader in het zonnetje zetten? Ga samen op pad!

Wat is er te doen? Redactioneel door
Foto 1. Het beste cadeau voor Vaderdag? Samen een dagje uit! Foto: Outdoorpark SEC Almere

archief oud artikel 14 juni 2022 Toerisme Landelijk Vaderdag! Een mooie gelegenheid om er samen met de liefste vader op uit te trekken. Op zoek naar een leuk uitje? Hier vind je de leuke dagjes uit voor vaders. Of geef hem een dagje uit cadeau!

Leuk voor de hele familie

DIEREN - De Spelerij in Dieren is een combi van spelen, ontdekken, fantaseren en zelf dingen maken. Perfect om met het gezin naartoe te gaan. Lekker spelen op kunstige toestellen die de fantasie prikkelen, samen iets technisch bouwen in De Uitvinderij en na een dag plezier vol trots met het zelfgemaakte aandenken weer huiswaarts. Tip: bestel alvast via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor De Spelerij.

ARNHEM - Leuk om je vader mee naar toe te nemen en samen te genieten van een beetje nostalgie: het Nederlands Openluchtmuseum. Hier kijk je niet stilletjes naar geschiedenis, maar je maakt het juist actief mee! Loop door oude straatjes en gluur naar binnen in de huisjes, speel oud-Hollandse spelletjes op het Zaanse Plein en ontdek het boerenleven van vroeger.

DEN HELDER - SOS-berichten versturen, woeste golven trotseren, overeind blijven bij windkracht 10: je maakt het allemaal mee in het Nationaal Reddingmuseum. Hier duik je in het bestaan van de reddingsbrigade en kustwacht en test je of je zelf een goede zeeheld zou zijn - ja, ja, met de heuse Heldentest. Ook zijn er allerlei historische boten en schepen om te bewonderen.

Lekker actief en buiten

ALMERE - Neem je vader mee voor een stoer dagje uit: Expeditie Vaderdag. Met vader aan de leiding ga je samen ga op avontuur in Outdoorpark SEC Almere. Vaders zijn natuurlijk heel goed in survivallen - vinden ze zelf - maar kunnen stiekem wel wat hulp gebruiken. Ga de survival met de hele familie aan! Tip: bestel tickets voor Outdoorpark SEC Almere via DagjeWeg.NL Tickets.

PAASLOO - Daag je pa uit en ga een dagje klimmen. Klimbos Avontuurlijk Paasloo heeft routes voor alle leeftijden en alle klimniveaus. Onderweg kom je op je klimroute leuke obstakels en spannende onderdelen tegen, zoals ziplines en loopbruggen. Hoe uitdagend deze obstakels zijn, is afhankelijk van het niveau van de route. Je klimt lekker in het bos, al klauterend tussen de boomtoppen. Heerlijk! Bestel tickets voor Klimbos Avontuurlijk Paasloo met korting via DagjeWeg.NL Tickets..

WAPENVELD - Samen een dagje toeren in stijl, in een vintage Volkswagen! Ga met z'n allen in een oldtimer op stap. Huur bij Vintagecars Wapenveld een Volkswagen Kever met schuifdak uit de jaren zestig of een Golf Cabrio uit de jaren tachtig. Een nostalgisch dagje uit, met veel getoeter en gezwaai van bewonderaars onderweg. Huur een oldtimer van VW-klassieker met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Alleen voor volwassenen

DEN HAAG - Daag je vader uit voor een bloedstollende race over het Formule 1-circuit. In de racesimulator van VRX1® Racing voelt alsof je echt op de weg zit en met 300 kilometer per uur naar de finish raast. De combinatie van de beste racesimulator - met stoel, stuur en pedalen - en virtual reality zorgen voor een levensechte ervaring.

MOORDRECHT - Hier maak je pas écht de blits mee. Boek een sessie quadrijden bij Events Bakery! Het enige wat je zelf nodig hebt is een beetje lef, evenwicht en behendigheid, Events Bakery regelt de rest. Er zijn verschillende parcours met hindernissen en bochten voor beginners en ervaren rijders. Boek een uur quadrijden met € 15,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

ERMELO - Ga er even heerlijk tussenuit met je vader en proef de lekkerste biertjes van Bierbrouwerij De Uddelaer. Tijdens een rondleiding door de brouwerij, in het statige koetshuis van een kasteel, vertelt de brouwmeester vol passie hoe het Uddelaer bier gemaakt wordt. Wat smaakt het best: een blondje, een tripel of een IPA? Bij de proeverij komen jullie er vanzelf achter welke Uddelaer biertje jullie voorkeur heeft.

Ook leuk voor Vaderdag

Foto 2. Proost op pa met een Uddelaer biertje in de brouwerij. Foto: Brouwerij De Uddelaer

Laatst gewijzigd: 2023-06-22 16:08:39 · Gepubliceerd: 2020-06-11 15:35:55 - 6597

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Later dit jaar

Kanovaren Open Inschrijving


Leer kanovaren in deze leuke open inschrijving bij Outdoorpark SEC Almere! Een uitje vol sport, spel en plezier!

Internationale Modderdag


Kom naar Outdoorpark SEC Almere om Internationale ModderDag te vieren op 29 juni. Klim, ren, kruip en glijd over een extra modderig parcours. Let op: je wordt ont-zet-tend vies!

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving

 
In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?