Kleurrijke drakenboten en spektakel op het kanaal

Drakenboot Festival Apeldoorn 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Drakenbootfestival Apeldoorn: schreeuw de roeiers naar de finish

27 juni 2015 Sport Apeldoorn, Gelderland Het kanaal in Apeldoorn wordt dit weekend weer bevolkt door kleurrijke drakenboten. Het jaarlijkse Drakenbootfestival zorgt weer spectaculaire shows op het water.

Foto 1. Spektakel op het Apeldoornse kanaal. Foto: Drakenbootfestival, Yoran Fotografie

Drakenbootraces

Er klinkt tromgeroffel en op de kanalen zie je tussen het opspattende water door de kleurige drakenboten. Op zaterdag en zondag doen er ongeveer 2.500 deelnemers en ruim 100 teams mee met de drakenbootraces. Alles gaat volgens de eeuwenoude Chinese traditie en de teams varen in echte drakenboten. Het parcours is maar 250 meter en de race duurt anderhalve minuut, maar dat maakt de inspanning voor de roeiers des te zwaarder! Alles komt aan op die negentig seconden.

Straattheater

Het Drakenbootfestival Apeldoorn zorgt traditiegetrouw voor spannend spektakel en heel veel entertainment. De kanaaloevers worden bevolkt door enthousiast toeschouwers die de boten naar de finish schreeuwen. Als zij het schreeuwen moe zijn, is er nog veel meer te beleven. Er zijn steltenacts en straattheater, een braderie, er klinkt muziek en er is een 'Drakenland' met shows.

Praktische informatie

Het Drakenbootfestival vindt plaats van 26 tot en met 28 juni in de binnenstad van Apeldoorn.
Foto 2. Roeiers in actie. Foto: Drakenbootfestival, Yoran Fotografie
Foto 3. Moedig de drakenbootvaarders zelf aan! Foto: Drakenbootfestival, Rien Hekken

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-06-26 22:22:48 · Gepubliceerd: 2015-06-24 17:32:26 - 309