DierenPark Amersfoort opent de Grote Wildernis

DierenPark Amersfoort   Redactionele bijdrage (commercieel) door
Foto 1. Op bezoek op het eiland van de ringstaartmaki's.

archief oud artikel 6 juli 2015 Natuur Amersfoort, Utrecht Vaar in je eigen fietsboot langs het eiland van de ringstaartmaki's en kapucijnapen. Ga met de stroom mee en kom dichter bij de giraffen en zebra's dan ooit. Voel je als een vis in DierenPark Amersfoort en ga op expeditie over de rivier door de Grote Wildernis.

Beleef deze zomer in de Amersfoortse dierentuin iets wat je nergens anders in Nederland kunt meemaken! Op 4 juli 2015 opent DierenPark Amersfoort een heel nieuw gebied: De Grote Wildernis. In dit nieuwe themagebied stroomt een vierhonderd meter lange expeditierivier die op sommige plaatsen ruim tien meter breed is.

De Grote Wildernis in DierenPark Amersfoort

Ontdek dieren per boot

In een fietsboot varen de avonturiers eerst langs het apeneiland met nieuwsgierige geelborstkapucijnapen. Het kan zo gebeuren dat de apen opeens via een touwbrug boven de hoofden van de ontdekkingsreizigers het water oversteken. Verderop tijdens de watertocht staan er misschien wel giraffen aan de waterkant te drinken of duikt er een zebra op aan de oever. Vanaf de zomer komen nieuwe diersoorten naar het dierenpark, die helemaal thuis horen in De Grote Wildernis. Terwijl er verder wordt getrapt in het fietsbootje, kan het zomaar zijn dat een sitatoenga op dat moment een verfrissend bad neemt… Dat wil je toch meemaken? Bestel meteen tickets voor DierenPark Amersfoort en krijg een gratis kopje koffie en een leuke poster!

Op zoek naar apen in De Grote Wildernis

De rivier kronkelt verder naar het eiland van de maki's. De avonturiers kunnen hun bootje aanleggen en het mysterieuze eiland betreden. Hier maken zij een spannende wandeltocht over kronkelende paadjes omringd door ringstaartmaki's, roodbuik lemuren en kroonmaki's. De klauteraapjes kunnen via een touwbrug de rivier oversteken naar de oude ruïne. Bezoekers kunnen ook in dit sfeervolle bouwsel kijken en ontdekken hier het binnenverblijf van alle apenbewoners van de wildernis. In De Grote Wildernis kan iedereen dus volop speuren naar al het leven rondom de rivier!

Foto 2. Bevaar de brede rivier van De Grote Wildernis.
Foto 3. De opening van De Grote Wildernis.
Foto 4. Bekijk de ringstaartmaki's van heel dichtbij.
Foto 5. Of de schattige geelborstkapucijnaap.

Laatst gewijzigd: 2016-05-31 15:40:40 · Gepubliceerd: 2015-06-29 16:18:21 - 4173