Stoere zeebonken en ruige Kelten: eropuit dit weekend!

DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Wat te doen dit weekend? Redactioneel door
Foto 1. Zie de marine in actie tijdens de Marinedagen 2015. Foto: Flickr CC BY 2.0

archief oud artikel 2 juli 2015 Toerisme Hoewel de meeste ogen komende dagen gericht zijn op de Grand Départ van de Tour de France in hartje Utrecht, lijkt de feestvreugde wel in heel Nederland te zijn losgebarsten! Vier je weekend met ruige Kelten, stoere zeebonken en grootse fantasieën en ga een dagje uit met de Weekend Top 5.

Stoere zeebonken bij de Marinedagen 2015

DEN HELDER - Spoor explosieven op, kijk hoe stoere mariniers een gekaapt schip bevrijden en vaar mee met een landingsvaartuig. Zaterdag 4 juli en zondag 5 juli zijn de Marinedagen 2015! In de thuishaven van de Koninklijke Marine stap je aan boord van verschillende marineschepen en ontmoet je de helden van het zeewater. Maar dat niet alleen, want het Korps Mariniers viert haar 350-ste verjaardag. Dubbel feest dus! De Marinedagen zijn gratis toegankelijk, en speciaal voor deze gelegenheid mag je ook het Marinemuseum gratis bezoeken.

Stapels fantasieën op de Dordtse Boekenmarkt 2015

DORDRECHT - Duik in stapels fantasieën en zoek de mooiste exemplaren uit. De Dordtse Boekenmarkt 2015 neemt zondag 5 juli de binnenstad van het gezellige Dordrecht in. Een geluk bij dit heerlijke, warme weer: de boekenmarkt is dus in de openlucht. Slenter langs honderden kraampjes, selecteer alvast je leesvoer voor de vakantie en pak onderweg een terrasje.

Ruige Kelten op 't Keltisch Midzomer Festival

Bad Nieuweschans - Verwonder je over middeleeuwse taferelen en reis terug in de tijd op de negende editie van het Keltisch Midzomer Festival van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli. Wandel over de historische markt langs oude ambachten, proef honingwijn en bijzonder voedsel en bewonder kunst en theater. De zondag is uitgeroepen tot familiedag, waarbij de kinderen zich vermaken in de speelplaatsen met zand en stro, luisteren naar verhalenvertellers en meedoen aan de kinderworkshops. Toegangskaarten zijn voor € 17,50 aan de deur verkrijgbaar, maar in de voorverkoop ben je goedkoper uit.

Breien met plastic bij Over het IJ Festival

AMSTERDAM - Maak een heuse ontdekkingstocht van donderdag 2 juli tot en met zondag 12 juli langs de oevers van het IJ en door heel Amsterdam-Noord, tijdens de 23-ste editie van het Over het IJ Festival. Geniet van kunst, muziek en theater. Bezoek bijvoorbeeld DOCKLANDS, een dagelijkse 'visueel-exploderende voorstelling op beats van DJ Alec Smart'. Of leer bij de Stad van Morgen tijdens verschillende workshops met afval van de straat je fiets te pimpen, een huismussenkast te bouwen of mee te breien aan een enorm wandkleed van gerecyclede plastic zakken.

Festival Onderstroom

VLISSINGEN - Met tropische temperaturen is niets zo verfrissend als een duik in de zee. Combineer een dagje strand met waanzinnige acrobatiek, theater en een waterspeelpark voor de kinderen! Van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli staat Vlissingen in het teken van Festival Onderstroom. In het Bellamypark zijn doorlopend muzikale optredens, maar op zaterdag - Straattheaterdag - vind je op meerdere plekken in de stad theatervoorstellingen. De entreeprijzen verschillen, maar voor de ParkParade in het Bellamypark betaal je € 5,-. Veel plezier!

Bekijk de aftermovie van Festival Onderstroom 2014:

Al gestemd op de DagjeWeg.NL Award 2015? Stem op je favoriete uitje en win vrijkaarten voor een dagje uit!
Foto 2. Zie de marine in actie tijdens de Marinedagen 2015. Foto: Flickr CC BY 2.0
Foto 3. Reis terug in de tijd op het Keltisch Midzomer Festival! Hier wachten muzikale optredens - van rock tot balfolk en prachtige verhalen. Foto: Facebook Keltisch Midzomer Festival
Foto 4. Bezoek het duurzame Over het IJ Festival langs de oevers van het IJ en in Amsterdam-Noord. Foto: Over het IJ Festival

Laatst gewijzigd: 2015-07-02 09:34:49 · Gepubliceerd: 2 juli 2015 - 507