Science Summercamp: bouw je eigen board

Zagen, lamineren en frezen. De handen uit de mouwen bij dit zomerkamp!

Meer informatie over Science Centre Delft Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Een gaaf resultaat!

archief oud artikel 21 juli 2015 Toerisme Delft, Zuid-Holland Kijk je vol bewondering naar de stoere jongens en meiden die op een skimboard de golven bedwingen? Of rol je graag over het asfalt met een longboard? Kom dan naar Science Centre voor een gaaf zomerkamp, waar je zelf je eigen Hybride Skimboard of een Longboard ontwerpt en bouwt. Het eindresultaat heeft natuurlijk jouw favoriete kleuren en misschien een eigen logo?

Science Centre Delft nodigt deze zomer kinderen uit voor de supergave Science Camps. Tijdens deze zomerkampen, in de weken van 13, 20 en 27 juli en 3, 10 en 17 augustus 2015, ga je samen met een echte productontwerper aan de slag. In drie dagen bouw je zelf een Hybride Skimboard of een Longboard! Op maandag, dinsdag en vrijdag zijn de deelnemers de hele dag bezig met het ontdekken van de wetenschap - en dat dit helemaal niet saai is! - en krijgen ze alle nodige verzorging. Na het dagprogramma worden de kinderen opgehaald en slapen ze gewoon lekker thuis.

De Science Camps worden op de laatste dag afgesloten op het strand of in de duinen bij Ter Heijde. Onder begeleiding van professionele Skimboard- of Longboard instructeurs zullen kinderen de golven of duinen bedwingen op hun eigen gebouwde Hybride Skimboard of Longboard!

Meld je meteen aan voor een Summer Camp van Science Centre Delft!

Maak je eigen Hybride Skimboard

Je eigen board ontwerpen, bouwen en testen! Samen met een productontwerpen doorlopen de kinderen alle productiefasen van een Hybride Skimboard. Zo maken ze zelf een vacuümpomp en lamineren ze de lagen van hun board. Het leukst is natuurlijk om het board te personaliseren met kleuren en logo's. Naast een bezoek aan de  TU Delft Campus gaan de kinderen op de laatste dag van het Science Camp naar de ruim 140 meter lange sleeptank van de faculteit 3Me van de TU Delft. Hierna gaan alle deelnemers met hun eigen gebouwde board Skimboarden op het strand bij het kustplaatsje Ter Heijde in Zuid-Holland. Het Science Camp is een bijzonder inspirerende manier om te leren wat de techniek te bieden heeft en hoe je dit zelf kunt toepassen!

Cruisen en sliden met je zelfgemaakte Longboard

In de laatste jaren zie je er steeds meer van rond rollen...Longboards! Een Longboard is een lang skateboard dat gemaakt  is om te cruisen over het asfalt en om van heuvels af te boarden, met misschien zelfs de nodige slides. Net als bij het Hybride Skimboard leren kinderen die een Longboard maken de diverse ontwerp- en productietechnieken. Ook het gebruik van duurzame materialen en het construeren van mallen om zelf thuis boards te bouwen, behoort tot het programma. Lamineren, zagen, frezen, boren: het is nog best een klus. Bovendien monteren ze zelf de trucks en wielen. Het board kan volledig gepersonaliseerd worden door het te verven en grip tape aan te brengen. Het Longboard wordt geleverd compleet met hoge kwaliteit trucks, lagers en wielen. En dan volgt de vuurproef: onder begeleiding van professionele Longboard instructeurs bedwingen de kinderen de duinen op hun eigen gebouwde Longboard!

Bekijk hier de Summercamps van 2014

Foto 2. Iedereen heeft aan het einde van de week een eigen, zelfgemaakt board.
Foto 3. Samen aan de slag.
Foto 4. Tijd om te zagen.
Foto 5. Handen uit de mouwen tijdens het Science Camp.
Foto 6. Hard werken wordt beloond met een prachtig resultaat.
Foto 7. En dan: boarden als een prof!

Laatst gewijzigd: 2015-09-16 11:06:13 · Gepubliceerd: 2015-07-14 17:29:54 - 1116