Snuif Japanse cultuur op tijdens de Holland Koi Show

Holland Koi Show |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Visliefhebbers uit alle landen komen naar Kasteeltuinen Arcen

15 augustus 2015 Arcen, Limburg Vele duizenden visliefhebbers bevolken dit weekend de Kasteeltuinen Arcen. De Holland Koi Show is de grootste van Europa en een enorm populair evenement. Wat is er, naast de kleurrijke vissen, te zien en te doen?

Foto 1. De koi is erg populair in Nederland. Foto: Kasteeltuinen Arcen

Populaire vis

Grote kans dat je de veelkleurige koi wel eens hebt gezien, het is een populaire vis in Nederland. "Er komen niet voor niets zo'n 15.000 bezoekers tijdens de drie dagen," vertelt Laura Vierkotten van Kasteeltuinen Arcen. De tuinen zijn het bijzondere decor voor de drie├źntwintigste editie van het evenement. "De honderden vissen zijn prachtig om te zien en er wordt veel over verteld." Tijdens de koikeuringen worden de vissen beoordeeld op hun grootte en kleur. Daarvoor komen viseigenaren en bezoekers uit heel Europa en ook Japan naar de Holland Koi Show.

Japans feestje

Maar er zijn niet alleen vissen te zien. De Holland Koi Show is uitgegroeid tot een Japans feestje, met originele sushi, een bonsaishow over 1500 vierkante meter, Japanse vechtsportdemonstraties en trommelgroep Osaka Dadada-dan Tenko die speciaal over komt vanuit Japan. "De Kasteeltuinen zijn open voor het publiek, dus als je even rust zoekt, kun je daar prima terecht," vertelt Vierkotten. "Het is handig dat kinderen deze maand nog gratis toegang hebben, want ook zij kijken hun ogen uit. De lichtgevende garnaaltjes bijvoorbeeld, het is erg leuk om die bezige beestjes te bekijken."

Praktische informatie

De Holland Koi Show wordt gehouden van 14 tot en met 16 augustus 2015 in Kasteeltuinen Arcen. Kinderen hebben gratis toegang.
Foto 2. Drumgroep Osaka Dadada-dan Tenko geeft een optreden. Foto: Kasteeltuinen Arcen
Foto 3. In zeventig speciale visvijvers wordt de koi tentoongesteld. Foto: Kasteeltuinen Arcen
Foto 4. Leer alles over de kleurrijke Japanse vis! Foto: Holland Koi Show

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-08-14 12:04:53 · Gepubliceerd: 2015-08-11 14:35:47 - 767