1

Eten, dansen en zingen op z'n Bruegheliaans

Vier een middeleeuws feestje in een levend schilderij

Bruegheliaans Festival Losser   Nieuws door
Foto 1. Foto: Bruegheliaans Festijn

archief oud artikel 14 augustus 2015 Toerisme Losser, Overijssel Waan je in een levend schilderij in het Twentse Losser! Tijdens het traditionele Bruegheliaans Festijn is het hele dorp ondergedompeld in de sfeer van de middeleeuwse schilder Pieter Brueghel.

Middeleeuws dorp

Wandel de wereld van Pieter Brueghel de Oude binnen tijdens het sfeervolle Bruegheliaans Festijn! De meesterschilder staat bekend om zijn vaak lugubere en zotte vertoningen, dus als gekkigheid geen gebrek! Tussen de bedelaars, melaatsen en Johannes de Nar door, ontdek je ook marskramers en troubadours. Al met al biedt Losser op die manier een onvervalste middeleeuwse indruk. Voor het festijn komen artiesten én bezoekers uit het hele land en ook de buurlanden langs. Eet, drink en feest mee als een echte Bruegheliaan.

Theater op straat

Kinderen hebben hun eigen domein tijdens het Bruegheliaans Festijn, vol met kermisattracties, spellen en dansdemonstraties. Donderdag 13 augustus, na de opening door de burgemeester, is er meteen de Kinderkramerie. Hier verkopen kinderen hun eigen spullen. Maar ook kun je zomaar tegen Bruegheliaanse marktkooplieden of straatventers, die alle dagen actief zijn. Struin over de jaarmarkt, waar vee wordt verhandeld, maar ook recht wordt gesproken! Zaterdagavond wordt het toneelspel 'Het huwelijk van de dochter van de Schout' opgevoerd. Zondagmiddag wordt de grootse Brueghelstoet gehouden, een internationale optocht. Alle artiesten en Brueghelverenigingen doen mee. Een bijzondere plek is er voor de Brueghelreus St. Martinus, die 6,4 meter hoog is.

Praktische informatie

Het Bruegheliaans Festival 2015 in Losser vindt traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van de schoolvakantie. Dit jaar is dat van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus.
Foto 2. Foto: Bruegheliaans Festijn
Foto 3. Foto: Bruegheliaans Festijn

Laatst gewijzigd: 2015-08-12 13:48:21 · Gepubliceerd: 2015-08-12 09:53:54 - 726