Dagje uit dit weekend

Vijf tips voor een dagje uit op vrijdag, zaterdag en zondag

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door
Foto 1. Oogsten zoals het er vroeger aan toe ging! Foto: Nederlands Openluchtmuseum

archief oud artikel 20 augustus 2015 Toerisme Landelijk Kies je voor een uitstapje met een historisch tintje of zoek je de muziek op? Het weekend zit weer bomvol met leuke uitjes! Maak de komende dagen tijd vrij voor een gezellig dagje uit. Wij helpen je alvast: de leukste uitstapjes voor het weekend vind je in de Weekend Top 5.

Hooien maar!

ARNHEM - Dit weekend wordt er stevig doorgewerkt in het Nederlands Openluchtmuseum. Steek zelf ook de handen uit de mouwen tijdens het Historisch oogstweekend! Bewonder op 22 en 23 augustus de stoere landarbeiders in actie en smul van wulbonensoep met kinnebakspek of biologisch oogstbier. Hier zie je vergeten (landbouw)woorden weer tot leven komen!

Once of a lifetime experience: dagje uit op Sail Amsterdam 2015! Wat is daar dit weekend allemaal te doen? Voel je voor één dag zeeheld tijdens Sail!

Filmpje pakken

ARNHEM - Ontspan gezellig tijdens het Open Air Film Festival Pluk de Nacht. Van 20 tot en met 22 augustus strijkt dit originele festival neer in Arnhem. Hier zie je nog niet eerder vertoonde films en er is volop ruimte voor jong talent. Het leuke is ook nog dat de films gratis toegankelijk zijn! Eet eerst een lekker hapje bij één van de eettentjes en swing na afloop mee in Klup de Nacht.

Reis terug in de tijd

SIMPELVELD - Een bijzonder schouwspel zie je bij Weekend at War ZLSM, op 22 en 23 augustus. Hier wordt herdacht dat Nederland zeventig jaar geleden bevrijd werd na de Tweede Wereldoorlog. Ruim 200 reenactors (acteurs) spelen rondom Museumstation Simpelveld de geschiedenis na. Bezoek het kamp van de geallieerden of van de Duitsers of bekijk de 'live battle'! Je kunt ook een bijzondere treinrit maken, begeleid door soldaten!

Jazz in de buitenlucht

HAARLEM - Haarlem swingt de pan uit tijdens Haarlem Jazz & more. Van 19 tot en met 22 augustus kom je op verschillende podia de leukste jazzbandjes tegen. De hele avond en zelfs tot in de late uurtjes kun je genieten van alle soorten jazz die er zijn, lekker in de buitenlucht!

Muziek op straat

ZWOLLE - Ook in Zwolle wordt het een muzikaal weekend, tijdens het Straten Festival Zwolle. De hele binnenstad verandert in een podium waar alle soorten muziek te horen zijn. Zoek het muziekgenre van je keuze en geniet van de vele concerten! Voor elke smaak zit er wel iets tussen en op het programma staan vele bekende en iets minder bekende namen. Ook kun je de jaarlijkse kermis in de stad bezoeken.

Foto 2. Oogsten zoals het er vroeger aan toe ging! Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 3. Chillen bij een film in de buitenlucht. Foto: Pluk de Nacht
Foto 4. Terug in de tijd! Foto: De Miljoenenlijn
Foto 5. Swingen in Haarlem. Foto: Haarlem Jazz & More

Laatst gewijzigd: 2015-08-24 08:16:44 · Gepubliceerd: 20 augustus 2015 - 818