Dagje uit op Sail Amsterdam 2015: wat is er te doen?

Sail Amsterdam 2015 |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Sail Amsterdam 2015: Once in a life time experience

14 augustus 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Je moet het een keer met eigen ogen hebben gezien: de bijzondere botenparade van Sail Amsterdam 2015. De stad verandert in één grote haven vol feest, vlaggetjes en matrozen! Waarom zou je hier een kijkje moeten nemen?

Foto 1. Foto: Wim Haze

Matrozen op straat

Eens in de vijf jaar gebeurt het: dan varen de mooiste schepen ter wereld naar de hoofdstad voor het enorme evenement Sail Amsterdam 2015. De vlaggetjes op de versierde boten wapperen lustig in de wind en er lopen zomaar matrozen op straat. Op de eerste dag van het festijn zie je vele schepen de haven binnen varen. Woensdag komen ze in een lange parade over het kanaal heen vanaf IJmuiden, een spectaculair gezicht. Mis het niet, want anders moet je weer vijf jaar wachten!

Langer genieten van Sail en de hoofdstad? Boek eenvoudig een overnachting in Amsterdam!

Tall Ships

De zogenaamde Tall Ships zijn de hoofdrolspelers tijdens Sail Amsterdam. Vergaap je aan bijzondere boten die bij elkaar zijn gebracht van over de hele wereld: de crème de la crème van de oceanen! Fier opgetuigd met klapperende zeilen liggen de boten te pronken in de wateren rondom Amsterdam: de Franse Grand Old Lady 'Belem' bijvoorbeeld, een enorm elegant schip dat voor het eerst in 1896 het ruime sop koos. Of de Alexander von Humboldt II, een geheel groen schip. Een droomscenario voor schepenliefhebbers! Maar ook andere bezoekers kijken hun ogen uit.

Wat is er te doen?

Sail Amsterdam 2015 is bij uitstek een dagje uit voor de hele familie. Er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen bedacht. Persvoorlichter Jan-Willem van Sail tipt onder meer het afscheidsconcert van K3, zondagmiddag tijdens de SAIL Music Marina. "Dat is wel een bijzonder concert, het is het laatste concert van K3 in de huidige bezetting in Nederland. En ook het Zeeheldeneiland is een must voor het hele gezin." Bij Sail Musica Marina is elke dag de mooiste live muziek te horen. Elke avond wordt afgesloten met een knallend vuurwerk. Kensington, het Koninklijk Concertgebouworkest en Pirates of the Caribbean in Concert: het muziektheater op het IJ swingt de pan uit.

Activiteiten die een bezoekje waard zijn voor gezinnen met kinderen:
  • de demonstraties van de Amsterdamse Reddingsbrigade;
  • Spelevaren: ontdek zelf het zeilen, kanoën, suppen, roeien of waterskiën!
  • De Telekids Disco Show;
  • muziektheater met René Groothof;
Tip van Jan-Willem: stel je eigen dagje uit op Sail samen. Je kunt precies selecteren op doelgroep, soort activiteit en locatie. Handig!

Zeehelden Eiland

Nog even over het Zeeheldeneiland: daar mag je met een pontje naar toe! De hele dag door beleven kinderen hier spannende avonturen en worden ze zelf een zeeheld! Kom bijvoorbeeld aan boord van de driemaster Etoile du Roy en ontdek de verhalen die op dit schip voor het oprapen liggen! Er zijn dj's die voor een vrolijke noot zorgen.
Word zeeheld voor één dag op Sail 2015!

Pieremagocheltocht

Ook een bezienswaardigheid is de Pieremagocheltocht. De wat? Ja, we zijn niet voor niets in Amsterdam, de stad waar alles kan en waar mensen met lef worden aangemoedigd. Een pieremagochel is een maf voorwerp of voertuig, en tijdens Sail Amsterdam 2015 moet het een zekere gelijkenis vertonen met een schip. Alle wonderlijke bootjes bij elkaar vormen donderdag 20 augustus een bonte en vrolijke stoet de Amsterdamse grachten.

Praktische informatie

Sail Amsterdam wordt dit jaar voor de negende keer gehouden, van 19 tot en met 23 augustus. Bekijk hier het programma van Sail 2015.
Foto 2. Foto: Wim Haze
Foto 3. Foto: Wim Haze

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-08-17 10:37:50 · Gepubliceerd: 2015-08-14 13:55:27 - 2820