Zonnige uitbarsting van cultuur in Zeeland

Nazomerfestival Zeeland 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nazomerfestival Zeeland 2015: muziek en theater op straten en pleinen

26 augustus 2015 Cultuur Zeeland, Zeeland De vakantie loopt op z'n einde, maar in Zeeland bruist het nog even! Het Nazomerfestival Zeeland zorgt voor een culturele uitbarsting voor het hele gezin.

Foto 1. Kunst en cultuur in de open lucht. Foto: Nazomerfestival Zeeland

Drie toneelvoorstellingen

Een kater na die heerlijke zomervakantie? Geen sprake van, het Nazomerfestival Zeeland houdt de sfeer er goed in. Waar je ook komt, op diverse locaties door de hele provincie, smul je van verrassende theatervoorstellingen, dans en goede muziek. Dit zijn de drie toneelvoorstellingen van dit jaar, allemaal gespeeld op een bijzondere locatie:

  • Saul, over het tragische verhaal van de Bijbelse koning die ten onder gaat aan twijfel;
  • Een Zomerdag, over een jong stel dat rust zoekt aan de kust;
  • Soeur Sourire, over de zingende non die een icoon werd in de jaren zestig.

Héél veel muziek

Naast theatervoorstellingen is er vooral heel veel muziek te horen op diverse locaties. Zo geniet je op het Abdijplein in Middelburg, het hart van het festival, van concerten aanstormende en gevestigde talent. Geniet van het Amsterdam Sinfonietta met Wende Snijders, de jongens van Triggerfinger, Mister and Mississippi en de spraakmakende Jett Rebel. Swing mee met de Nazomerdansen van Joris Linssen & Caramba, luister naar Niels Geuzebroek of naar de lievelingsliedjes van Freek de Jonge. Iets heel anders? Kies voor het bijzondere Liebeskrank, de hedendaagse bewerking van 'Die schöne Müllerin' van Franz Schubert. Voor de kinderen komt onder meer Kapitein Winokio weer langs en er is een voorstelling van de Wonderzoekers. Ook aan andere cultuuruitingen is gedacht: bekijk snel het veelzijdige programma, vol met dans en documentaires.

Samen picknicken

Eén van de hoogtepunten is de gezellige Nazomerpicknick op het Abdijplein. Geniet zondag 30 augustus met alle bezoekers van heerlijke hapjes aan lange tafels. Zorg zelf voor een picknickmand met lekkers, dan zorgt het Nazomerfestival voor relaxte muziek! Ook het traditionele Abdijzingen hoort er deze middag bij: zing uit volle borst mee met het speciaal samengestelde repertoire Musicalactrice Maike Boerdam en de cast van Dogfight leiden het megakoor.

Praktische informatie

Het Nazomerfestival Zeeland wordt gehouden van dinsdag 25 augustus tot en met zaterdag 5 september 2015.
Foto 2. Kunst en cultuur in de open lucht. Foto: Nazomerfestival Zeeland
Foto 3. Samen picknicken met live muziek op de achtergrond. Foto: Nazomerfestival Zeeland

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-08-25 11:08:57 · Gepubliceerd: 2015-08-25 10:59:02 - 909