1

Weekendje weg in Eindhoven

Wat te doen in de hippe lichtstad Eindhoven?

De leukste uitstapjes in Eindhoven Redactioneel door
Foto 1. Veel leuke dingen te doen in Eindhoven, zoals het festival Muziek op de Dommel. Foto: Flickr, PeterBeekmans.

29 augustus 2015 bijgewerkt: 24 oktober 2016 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant Weekendje weg? Kies eens voor een minder voor de hand liggende bestemming. Reis bijvoorbeeld af naar het gezellige zuiden en ontdek de lichtstad Eindhoven. Dit zijn onze tips voor een weekendje Eindhoven!

Design en technologie

Het is lastig om Eindhoven een label te geven. Is het een historische stad of juist modern? Zijn er wel leuke dingen te doen of is het hier alleen leuk als je van design en technologie houdt? Hoog tijd om te laten zien dat Eindhoven hip en happening is! Volg ons door deze interessante stad en ga er een paar dagen lekker op uit!

Zelf Eindhoven ontdekken? Bekijk alle uitstapjes in Eindhoven, voor kinderen, jeugd en volwassenen!

Strijp S

Neem sowieso even een kijkje bij Strijp S, het voormalige Philipsterrein dat je vlak bij het centrum vindt. Hier is altijd wel iets te doen, want er zitten honderden grote en kleine ondernemingen en zes filmzalen. Er worden evenementen gehouden, zoals de FeelGoodMarket en de Dutch Design Week. Kom je met de trein, dan wandel je zonder moeite naar Strijp S en naar de binnenstad. Hier kun je uitgebreid winkelen en een lekker terrasje pakken, maar voor wie wil is er genoeg te doen!

Sport en recreatie

Lekker sporten is natuurlijk ook niet gek in deze PSV-stad. Naast dat je het stadion kunt bekijken, geniet je ook van supersnel waterplezier in zwembad De Tongelreep! Dit populaire zwembad heeft genoeg in huis om je een hele dag te vermaken. Doe een dagje Genneper Parken voor een dagje sportief en ontspannen plezier in het groen. Want ook wat natuur betreft heeft Eindhoven veel in huis. Dit recreatiegebied heeft diverse attracties en activiteiten op loopafstand van elkaar, zoals openluchtmuseum met living history, een biologische boerderij, een cartoonmuseum, een midget-golfbaan en een manege. Niemand hoeft zich hier te vervelen!

Philips Museum Eindhoven

Kies voor een portie cultuur bijvoorbeeld voor het Philips Museum, één van de belangrijke hotspots van de stad. Het Museum vertelt het inspirerende verhaal van Philips. Wat begon als een klein fabriekje, ontwikkelde zich tot een toonaangevend wereldconcern. Bekijk het overzicht van honderd jaar vol interessante Philips-uitvindingen, onder andere de eerste Philips-radio uit 1927 en één van de eerste televisietoestellen. Test zelf hoe innovatief jij bent met het familiespel Mission Eureka!

DAF Museum

Nog iets waar Eindhoven bekend om staat: de DAF! In het DAF Museum staan niet alleen bijzondere auto's te pronken, maar je krijgt er een prachtig beeld van het industrieel erfgoed van het Eindhovense bedrijf DAF. Ook racewagens hebben hier een plek. Snuif de romantiek op van vroeger en stap binnen in de constructiewerkplaats van meneer Hub van Doorne.

Avondje uit in Eindhoven

Een lekker hapje eten doe je in relaxte sferen bij Gauchos Eindhoven, een grillrestaurant met een authentieke Argentijnse formule. Of kies voor de KunstKeuken, waar je zelf creatief én culinair aan de slag kunt. Er is een ruime keuken en een atelier. Bereid zelf de lekkerste hapjes tijdens een kookworkshop of geniet van een diner in het huiskamerrestaurant. Als de magen gevuld zijn en de lichten dimmen, dan komt het energieke stadsgedruis pas echt op gang. Geniet van een avondje uit in Muziekgebouw Frits Philips bijvoorbeeld. Kies uit het grote aanbod: van Haydn tot Elvis; van kamerkoor tot geheel orkest! Iets heel anders is de humoristische burlesqueshow in Rouge. Dit burlesquetheater presenteert diverse avonden in de week een spectaculaire show, voor iedereen die het aandurft!

Overnachten in Eindhoven

Overnachten na zo'n volle, drukke dag doe je heerlijk in de boxspringbedden van de luxe Bed en Breakfast HOF. Je hebt keuze uit twee luxe ingerichte kamers met eigen opgang en eigen sanitair. Overnacht hier midden in het centrum, op loopafstand van het voetbalstadion van PSV, het station, het Van Abbemuseum en Strijp-S. Zoek je een andersoortige overnachting in Eindhoven? Bekijk alle beschikbare hotels en boek direct!

Tip: Ga terug in de tijd in het preHistorisch Dorp! Reis van de prehistorie naar de middeleeuwen. Onderweg kruisen oude ambachten en historische figuren je pad.
Foto 2. Sfeervolle Lichtjesroute in de Lichtstad. Foto: Lichtjesroute Eindhoven.

Laatst gewijzigd: 2016-10-24 10:16:54 · Gepubliceerd: 2015-08-26 13:47:25 - 12206