1

Vlissingen Maritiem 2015: feest aan de Zeeuwse kust

Vlissingen 700 jaar! Daar hoort een maritiem feestje bij

Vlissingen Maritiem 2015 Nieuws door
Foto 1. Meet and greet met Michiel de Ruyter. Foto: Vlissingen Maritiem Facebookpagina

archief oud artikel 29 augustus 2015 Toerisme Vlissingen, Zeeland Vlissingen viert dit jaar haar 700-jarige bestaan. Daar hoort natuurlijk een maritiem feestje bij! Drie dagen lang wordt er feest gevierd aan de Zeeuwse kust tijdens Vlissingen Maritiem veel muziek, een fotosessie met Michiel de Ruyter en een indrukwekkende vloot- en roadshow.

Sail in het zuiden

Het publiek moest er even op wachten, maar voor het jubileumjaar van de 700e verjaardag van Vlissingen zijn de draaiboeken weer uit de kast gehaald. Van 28 tot en met 30 augustus wordt er feest gevierd tijdens Vlissingen Maritiem 2015! Met het traditionele openingsconcert achter de rug zijn er nog drie dagen vol gezelligheid, concerten en veel waterspektakel. Geen kans gehad om Sail Amsterdam te bezoeken? Reis dan af naar het zuiden voor dit gezellige evenement!

Actie in het muZEEum

Eén van de leukere dingen tijdens een nautisch evenement is natuurlijk dat je zelf ook het water op kunt. Het muZEEum biedt deze kans: stap aan boord van het zeilschip Scaldis voor een prachtige tocht langs de boulevard. Tickets hiervoor zijn te koop in De Kazematten. Er zijn nog meer acties in het muZEEum, het Zeeuws Maritiem Museum in Vlissingen. Neem vooral je kinderen mee, want die mogen op zaterdag gratis mee naar binnen (twee stuks per betalende volwassene). Er gaan ook gratis rondleidingen naar de Oranjemolen en het gedenkgebied Uncle Beach (wel even aanmelden).

Muziek in de haven

Er is veel muziek te horen tijdens Vlissingen Maritiem 2015. Natuurlijk overspoelen shantykoren met hun typische geluid de stad. Ook is er een concert van bijvoorbeeld de Sea Sound Singers en een dubbelconcert van KHOG / Kortrijk. Kijk je ogen uit bij de vloot- & roadshow van de Koninklijke Marine of kom met de kinderen naar het Kinderdorp, waar een eigen programma vol leuke activiteiten op ze wacht. Ook worden zaterdag vanaf 11:00 uur op acht locaties de De Ruyter Kinderspelen gehouden. Doe mee met grappig, actieve en sportieve activiteiten! Er zijn onder meer een Kids Fun-plein, een Kunstplein (blaas supergrote zeepbellen!), een Piratenplein en een Dansplein!

Praktische informatie

Vlissingen Maritiem 2015 wordt gehouden van 28 tot en met 30 augustus in Vlissingen. Bekijk het volledige programma van Vlissingen Maritiem. In 2017 wordt de volgende Vlissingen Maritiem gehouden, voor 2019 staat de eerstvolgende Sail de Ruyter gepland.
Foto 2. Vlootschouw langs de boulevard. Foto: Vlissingen Maritiem Facebookpagina

Laatst gewijzigd: 2015-08-31 08:48:42 · Gepubliceerd: 2015-08-28 10:21:34 - 1034


-advertentiepositie-